Cele mai citite
 


Seminar interactiv de informare medicală, la Cluj-Napoca
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un seminar interactiv de informare medicală a populaţiei, la care participă profesori universitari, medici, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate, Societăţii Române de Reumatologie şi Colegiului Farmaciştilor Cluj se desfăşoară, sâmbătă, la Cluj-Napoca.
Printre temele care sunt abordate la cea de-a doua ediţie a 'Întâlnirilor Safrina' (Sănătate, Frumuseţe, Interactivitate) se numără vaccinările facultative, terapia cu antibiotice, afecţiunile de sezon şi recomandările medicului de familie, osteoporoza, durerile de spate, semne şi simptome ale afecţiunilor cardiace, pacientul cu boli metabolice, durerea de stomac, precum şi rolul farmacistului şi al psihologului în medicaţie.

Printre specialiştii din domeniul sănătăţii care prezintă aceste subiecte se numără preşedintele Societăţii Române de Reumatologie şi preşedinte al Fundaţiei Române de Osteoartrologie (OsArt), prof. dr. Horaţiu Boloşiu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, dr. Mihaela Lupşe, col. dr. Doina Baltaru şi col. dr. Mihai Florea de la Spitalul Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca, precum şi vicepreşedintele Colegiul Farmaciştilor Cluj, Adelaida Haiduc.

Seminarul este organizat de compania Houston NPA, profilată pe strategii de comunicare cu publicul în domeniul medical.

Evenimentul este dedicat informării populaţiei în privinţa unor teme curente, iar participanţii sunt persoane interesate de sănătatea lor şi de prevenirea unor afecţiuni.

Prima ediţie a 'Întâlnirilor Safrina' s-a desfăşurat în 2009, la Constanţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce afectiuni ascund durerile de spate la varsta a treia Durerea de spate ramane cel mai frecvent simptom musculoscheletal in intreaga lume si la toate grupele de varsta. Se estimeaza ca durerea de spate este intalnita la peste 70 % din populatia de varsta a treia, 15-30% avand cel putin un episod pe an.
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Cluj: Congresul Euroacademiei Multidisciplinare Neurotraumatologice Personalităţi de renume mondial participă, vineri şi sâmbătă, la Congresul Euroacademiei Multidisciplinare Neurotraumatologice, care se desfăşoară pentru prima dată la Cluj-Napoca şi a doua oară în România.
Cluj: Directorul Spitalului Militar de Urgenţă: Medicul militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite (interviu) Directorul general al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, comandant doctor Doina Baltaru, spune că un medic militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite - demnitate, onoare şi spirit de sacrificiu, fiind obişnuit, prin educaţie, să respecte regulile, ierarhia...
Cluj: Profesori de la UMF din Cluj-Napoca şi Viena au discutat despre competenţele profesionale în educaţie Profesorii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi directorul Departamentului de Educaţie Medicală al Universităţii de Medicină din Viena, prof. univ. dr. Richard Maerz, au discutat, în aceste zile, la Cluj-Napoca, despre perfecţionarea competenţelor profesionale în educaţie...