Cele mai citite
 


Celule stem folosite în tratamentul cheliei
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Celulele stem recoltate din ţesutul adipos pot fi utilizate în tratamentul alopeciei (cheliei) la femei şi la bărbaţi, a declarat dr. Dana Jianu, preşedintele celui de-al IX-lea Congres internaţional de chirurgie estetică mini-invazivă, lasere şi noi tehnologii, care se desfăşoară la Bucureşti.

Specialistul a subliniat însă că efectul este mai bun în cazul femeilor decât al bărbaţilor şi are rezultate mai eficiente pentru zona din creştetul capului. Prin acest tratament se îmbunătăţeşte şi calitatea firelor de păr care nu au căzut, a precizat dr. Dana Jianu.

Tratamentul este definitiv şi se face în mai multe şedinţe, de obicei şase. O şedinţă în Japonia, unde se aplică acest tratament, costă între 400 şi 500 de euro.

Celulele stem sunt utilizate şi în tratamentul reîntineririi faciale. Cu vârsta, scad elasticitatea, grosimea pielii, dar cel mai important - colagenul. Prin acest tratament este stimulată producţia de colagen, a explicat dr. Jianu.

Aceasta a evidenţiat faptul că femeile din România, ca de altfel femeile din toată lumea, apelează mai frecvent la tratamente injectabile cu acizi hialuronic şi polilactic, la tratamente mini-invazive care le permit reluarea activităţii în timp foarte scurt. Tratamentele injectabile au trecut pe locul 1, iar liftingul pe locul 5. Potrivit specialistului, un tratament pentru riduri cu toxină botulinică costă între 300 şi 400 euro, unul de combatere a ridurilor ajunge la 300-600 de euro, iar unul cu laser - între 1000 şi 1.500 de euro.

În ultima vreme se resimte criza şi în acest domeniu, femeile apelând mai mult pentru tratamente, a spus dr. Jianu.

Ea a opinat că în domeniul chirurgiei reconstrucţiei, reconstrucţia de sân pentru femeile cu cancer care ajung la extirparea sânului ar trebui să fie decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Înfiinţarea Registrului naţional al donatorilor voluntari de celule stem Bucureşti, 10 aug /Agerpres/ - Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hepatopoetice a fost înfiinţat în România, instituţia urmând să coordoneze activitatea de donare a acestui tip de celule, potrivit unei hotărâri de guvern, publicate, luni, în Monitorul Oficial.
Iranul devine prima ţară din Orientul Mijlociu care clonează o vacă Teheran, 11 iul /Agerpres/ - Oamenii de ştiinţă iranieni au devenit primii din Orientul Mijlociu care au reuşit să cloneze o vacă, în cadrul programului de cercetare pe celulele stem al republicii islamice, a anunţat sâmbătă liderul proiectului, citat de Associated Press.
Semnături pentru înfiinţarea Registrului donatorilor neînrudiţi Târgu Mureş, 29 iun /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Ambulanţa privată „Samaritanus” din Târgu Mureş au adunat, pe perioada Zilelor Târgumureşene, în cadrul campaniei naţionale pentru depistarea leucemiei, peste 1.000 de semnături pentru înfiinţarea „Registrului donatorilor neînrudiţi”...
Celulele stem şi principii de medicină regenerativă în chirurgia estetică Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/- Societatea Română de Chirurgie Estetică organizează în zilele de 18 -20 iunie al IX- lea Congres internaţional de chirurgie estetică miniinvazivă, lasere şi noi tehnologii.
Prelevare de celule stem la Huşi Vaslui, 10 iunie /Agerpres/ - Un medic de la Spitalul Municipal din Huşi, judeţul Vaslui, a efectuat o prelevare de celule stem din cordonul ombilical al unui nou-născut. Copilul s-a născut prin cezariană, iar mama sa a declarat că doreşte să-i asigure în acest fel sănătatea.
Registrul donatorilor de celule stem este funcţional Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a inaugurat vineri Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem.