Cele mai citite
 


Iaşi: Protest la Spitalul de Urgenţe 'Sf. Ioan'
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de persoane, actuali sau foşti pacienţi, s-au adunat, sâmbătă, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară şi de a o comasa cu Spitalul 'Sf. Spiridon'.
'Desfiinţarea acestui spital nu este decât o cârpeală şi praf în ochii pacienţilor. Noi plătim asigurări medicale pentru ca guvernanţii să îşi bată joc de noi şi sănătatea noastră. De ce nu s-a recurs la o altfel de comasare? De ce nu au desfiinţat conducerile spitalelor din ţară şi în locul lor să păstreze doar şefii de la Bucureşti?', a spus una dintre persoanele adunate în curtea spitalului.

O altă nemulţumire a protestatarilor constă în faptul că imobilul construit de-a lungul a peste 16 ani în curtea spitalului va fi Institut Regional de Oncologie şi nu spital de urgenţe.

Mulţi dintre cei care au venit sâmbătă la Spitalul de Urgenţe 'Sf. Ioan' s-au plâns că agenţii de pază nu le-au permis accesul în unitatea medicală.

Cei care nu au reuşit să intre în curtea clinicii au apelat la o altă metodă de protest, cea a strângerii de semnături online împotriva desfiinţării spitalului.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, anunţa că Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sfântul Ioan' din Iaşi va fi comasat cu Spitalul 'Sf. Spiridon'. El preciza că la Spitalul 'Sf. Ioan' vor rămâne Secţia de Arşi şi Clinica de Chirurgie Generală, în timp ce Secţia de Ortopedie şi Clinica de Chirurgie Plastică vor fi mutate la Spitalul 'Sf. Spiridon'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii anunţă alocarea de fonduri după comasarea spitalelor Sf. Ioan şi Sf. Spiridon Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan va fi comasat cu Spitalul 'Sf Spiridon'.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Ministrul Apărării susţine cauza unui spital de urgenţe Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a dat asigurări, miercuri, că va acorda tot sprijinul pentru ca imobilul care se află în construcţie de mai bine de 16 ani în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe să devină funcţional.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Campanie de strângere de semnături, la Spitalul de Urgenţe Iaşi, 18 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au demarat, luni, o campanie de strângere de semnături pentru mutarea departamentelor instituţiei sanitare în clădirea care se construieşte de aproximativ 15 ani.