Cele mai citite
 


Sibiu: Cetăţenii din Agnita îi cer premierului să nu desfiinţeze Spitalul, Judecătoria şi Parchetul din oraş
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.200 de locuitori ai oraşului sibian Agnita i-au adresat, sâmbătă, o scrisoare deschisă premierului Emil Boc în care îi cer să oprească desfiinţarea Spitalului, a Judecătoriei şi a Parchetului din oraş.
Scrisoarea a fost semnată şi de primarul oraşului Agnita, precum şi de edilii din nouă comune de pe Valea Hârtibaciului, din judeţul Sibiu.

În scrisoarea adresată primului-ministru, oamenii afirmă că 'decizia de închidere a Spitalului Orăşenesc din Agnita încalcă grav principiul autonomiei locale, iar Primăria Agnita, Consiliul local Agnita, inclusiv primăriile şi consiliile locale din zonă nu sunt de acord cu desfiinţarea lui'.

La demersul cetăţenilor din Agnita s-au alăturat preşedintele organizaţiei PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, şi senatorul social-democrat Viorel Arcaş.

Cele 1.200 de persoane au organizat, sâmbătă, şi o manifestaţie de protest faţă de desfiinţarea Spitalului, a Judecătoriei şi a Parchetului.

Spitalul din Agnita asigură asistenţa medicală pentru cei peste 30.000 de cetăţeni din oraş şi din alte 37 de localităţi de pe Valea Hârtibaciului.

Acest spital a fost înfiinţat în urmă cu 70 de ani.

Distanţa dintre municipiul Sibiu, unde este cel mai mare spital din judeţ, şi oraşul Agnita este de 70 de kilometri.

Spitalul Orăşenesc din Agnita asigură condiţiile necesare pentru acordarea asistenţei medicale prin cei 9 medici de specialitate, 29 de asistente medicale şi prin laboratorul medical acreditat. Unitatea sanitară nu are datorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PC solicită reanalizarea de urgenţă a deciziei de reorganizare a spitalelor Partidul Conservator cere autorităţilor reanalizarea de urgenţă a deciziei de desfiinţare a unor spitale, într-o scrisoare deschisă semnată de liderul PC, Daniel Constantin, şi de deputatul Tudor Ciuhodaru, transmisă miercuri AGERPRES.
Cartel ALFA solicită ca proiectul de lege a Sănătăţii să fie dezbătut public minimum patru luni Preşedintele CNS 'Cartel ALFA', Bogdan Hossu, a trimis vineri o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, şi premierului Emil Boc în care solicită ca proiectul de lege a Sănătăţii să fie pus în dezbatere publică timp de cel puţin patru luni de zile, pentru ca societatea civilă şi partenerii...
Cluj: Protest al PSD împotriva scindării UMF Târgu Mureş Aproximativ 70 de persoane au participat, vineri, la o acţiune de protest organizată de PSD Cluj-Napoca împotriva scindării UMF Târgu Mureş.
Emil Boc: Despre deblocarea posturilor vom discuta în septembrie Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...