Cele mai citite
 


Tot mai mulţi medici români merg să profeseze în Belgia
luni, 14 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 14 feb /Agerpres/ - În Belgia lucrau, în anul 2009, 184 de medici români, reprezentând un procent de 35% dintre medicii practicanţi proveniţi din alte state europene, scriu cotidienele belgiene De Standaard şi Het Nieuwsblad, în ediţiile de luni, preluate de agenţia Belga.
Aceste cifre au fost făcute publice de ministrul sănătăţii, Laurette Onkelinx, la solicitarea senatorului Louis Ide, membru al partidului separatist Noua Alianţă Flamandă /N-VA/.

Din 2007, în jur de 500 de medici străini imigrează anual în Belgia, unul din opt fiind de origine română, a indicat senatorul.

Decizia medicilor români de a veni să îşi exercite profesia în Belgia este determinată în principal de condiţiile de muncă din ţara de origine. La aceasta se adaugă deficitul de medici din spitalele belgiene, mai ales pentru specializări-cheie, cum ar fi medicina de urgenţă.

Constatarea a fost confirmată de Marc Moens, de la Asociaţia belgiană a sindicatelor medicale, care estimează însă că această cifră ar putea fi chiar mai ridicată. El cere o amplă dezbatare pe această temă, insistând mai ales pe injusteţea creată de faptul că medicii din Uniunea Europeană pot veni să lucreze liber în Belgia, în timp ce pentru doctorii belgieni există cote care le limitează accesul la practicarea profesiei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii i-a chemat la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca (surse) Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seară la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitală, au precizat, pentru AGERPRES, surse medicale.
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Ministrul Sănătăţii: Personalul care se îngrijeşte de pacienţii cu arsuri va beneficia de un spor de 100% Personalul care se îngrijeşte de arşi va beneficia de un spor suplimentar de 100%, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Eugen Nicolăescu: Urgenţa a fost, este şi va fi un serviciu care se pune imediat la dispoziţia pacientului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat duminică la Pro TV că serviciul de urgenţă a fost, este şi va fi în continuare un serviciu care se va pune imediat la dispoziţia cetăţeanului şi a precizat că nicio consultaţie a bolnavului cronic nu va fi plătită de acesta.