Cele mai citite
 


Cluj: Zeci de medici şi pacienţi au prostestat în curtea spitalului din Câmpia Turzii
luni, 14 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 14 feb /Agerpres/ - Peste o sută de medici şi pacienţi au protestat, luni, în curtea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii împotriva comasării instituţiei cu Spitalul din Turda.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, Cosmina Biriş, a explicat că municipiul Câmpia Turzii se află la intersecţia unor căi feroviare şi rutiere ceea ce generează multe accidente.
'Şi ştim cu toţii cât de important este un minut. Plus că aici se află una dintre cele mai importante zone industriale din judeţ', a declarat Cosmina Biriş.
Aceasta a adăugat că, în urma comasării, spitalul din Câmpia Turzii îşi va pierde personalitatea juridică, ceea ce va duce şi la schimbări în actul medical.
'În urma acestor manevre, spitalul va deveni secţie exterioară a celui din Turda şi cele trei linii de gardă - chirurgie-ginecologie, pediatrie şi medicină internă - nu vor mai exista', a spus Biriş.
Printre protestatari s-au aflat şi câţiva pacienţi. O femeie în vârstă de 60 de ani, imobilizată în cărucior de tot atâţia ani, a spus că nu este normal ca nişte funcţionari de la minister să ia decizii fără să vină până la Câmpia Turzii, să vadă despre ce este vorba.
La rândul său, directorul spitalului, Tiberiu Vedean a declarat că nu este corect ca spitalul să fie comasat cu cel din Turda deoarece are o infrastructură foarte bună şi s-au investit mulţi bani în el.
'Hotărârea este total nejustă, ţinând cont că aici avem o infrastructură foarte bine pusă la punct, avem certificare ISO pe care puţine spitale o au în Cluj, este un spital performant. Automat spitalul pierde autoritatea juridică şi, dacă se întâmplă asta, actul medical nu va mai fi aşa de performant ca până acum şi s-ar putea desfiinţa secţii', a spus Vedean.
Conducerea spitalului a decis să trimită Ministerului Sănătăţii o scrisoare de protest, împotriva comasării. Angajaţii sunt hotărâţi să organizeze chiar şi o grevă, dacă decizia nu va fi anulată. Spitalul din Câmpia Turzii are 180 de angajaţi.
Liderul sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman, va avea în cursul zilei de luni o întrevedere cu primarul din Câmpia Turzii, Ioan Vasinca, pentru a discuta găsirea unor soluţii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liderul Sanitas Cluj: Deficitul de personal este accentuat de pacienţii care vin la spitale din alte judeţe Greva de avertisment a Federaţiei Sanitas s-a desfăşurat, în Cluj fără incidente majore, însă liderul de sindicat din acest judeţ susţine că deficitul de personal este atât de mare, încât angajaţii se află practic într-o permanentă stare de grevă de avertisment.
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...
Cluj: Medicii de familie, în grevă japoneză Cluj-Napoca, 16 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din Cluj vor fi toată ziua de miercuri în grevă japoneză. Ei au decis să îşi consulte pacienţii purtând o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile noului contract cadru pentru anul în curs.
Cluj: Patologiile cardiacă şi traumatică predomină la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Patologia cardiacă predomină în cazurile zilnice care sunt aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul coordonator al UPU, dr. Dorin Mureşan.
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Cluj: Bolnavi de rinichi dependenţi de dializă, în greva foamei, la Dej Un grup de bolnavi de rinichi din Dej, dependenţi de dializă, a intrat, vineri, în greva foamei, după anunţul privitor la închiderea Centrului privat de Dializă din oraş şi obligarea lor la o navetă de trei ori pe săptămână la Cluj-Napoca pentru această procedură indispensabilă supravieţuirii.