Cele mai citite
 


Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.

Potrivit MS, este vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani, sosită, în 14 iunie din SUA, care s-a prezentat, miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", cu simptome specifice noului tip de virus.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a confirmat, miercuri seară, prezenţa virusului.

În prezent, pacienta are o stare de sănătate bună, este internată la Institutul "Matei Balş" şi este supusă terapiei specifice cu antivirale.

Autorităţile sanitare au demarat ancheta epidemiologică, până la această oră fiind deja identificaţi cinci contacţi ai tinerei.

Acesta este al 18-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 înregistrat pe teritoriul României.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
MS: Pacienţii cu gripă A/H1N1 internaţi au o evoluţie favorabilă Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Cei cinci pacienţi, internaţi în continuare la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti şi la Timişoara, au o evoluţie favorabilă, se află sub supraveghere medicală şi primesc tratament antiviral, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii...