Cele mai citite
 


Riscul de cancer poate scădea dacă se fac două ore şi jumătate de sport pe săptămână
luni, 14 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 14 feb/Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat, vineri, că practicarea unei activităţi fizice timp de două ore şi jumătate sau mai mult pe săptămână poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer. Într-un nou raport despre sănătate şi sport, OMS arată că mişcarea fizică efectuată cel puţin două ore şi jumătate săptămânal are avantajul că scade riscul de a face unele cancere, scrie site-ul masxisciences.com.
Preşedintele UICC (Uniunea internaţională de luptă împotriva cancerului) a precizat în cadrul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, care s-a desfăşurat vineri, că 'multe cancere ar putea fi evitate în acest fel'. Potrivit OMS, numărul cazurilor de cancer la sân şi la colon ar scădea cu 25% printr-o activitate fizică regulată. Aceasta ar putea consta în 30 de minute de mers pe jos timp de cinci zile. Dacă medicii au stabilit că activitatea fizică poate duce la micşorarea numărului de decese datorate cancerului de sân şi colon, oamenii de ştiinţă sunt convinşi că practicarea sportului poate avea efecte pozitive asupra altor cancere.
Astfel, site-ul 7sur7.be citează afirmaţiile Fondului mondial de cercetare împotriva cancerului, care spune că, 'în unele ţări, schimbarea modului de trai, o alimentaţie sănătoasă şi practicarea unei activităţi fizice regulate pot reduce cu o treime riscul de a face un cancer comun'.
Specialiştii adaugă că în lume există patru factori principali care pot duce la deces: fumatul, diabetul, hipertensiunea şi lipsa de activitate fizică. De aceea merită să ne gândim de două ori când alegem între lift şi scară, încheie site-ul maxisciences.com. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inactivitatea fizică este cauza unui deces din zece (studiu) Lipsa activităţii fizice este cauza unui deces din zece pe plan mondial, aproape la fel ca în cazul tutunului sau al obezităţii, potrivit unui studiu publicat miercuri în cadrul unui număr special al revistei medicale britanice Lancet, informează AFP.
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
OMS recomandă 150 de minute de activitate fizică pe săptămână împotriva cancerului Practicarea unei activităţi fizice de aproximativ două ore şi jumătate pe săptămână joacă un rol esenţial în prevenirea cancerelor, în special al celor de colon şi de sân, a apreciat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un studiu publicat vineri, citat de France Presse.
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
OMS: Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă, a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în ajunul Zilei internaţionale de luptă împotriva cancerului, informează AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...