Cele mai citite
 


Kenya, prima ţară africană care vaccinează copiii împotriva pneumoniei
luni, 14 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nairobi, 14 feb /Agerpres/ - Sute de copii kenyeni au primit, luni, prima doză din vaccinul împotriva streptococului de tip pneumococ, principalul factor responsabil de îmbolnăvirile de pneumonie. Este vorba de un tratament pe care guvernul Kenyei l-a inclus în programul general de imunizare infantilă, transmite EFE.
Kenya devine astfel prima ţară africană care utilizează acest vaccin, special conceput pentru a face faţă necesităţilor copiilor din ţările subdezvoltate, unde boala este vinovată de circa 20 la sută din mortalitatea infantilă, a informat Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI).

Ministrul kenyan al sănătăţii publice, Beth Mugo, a dat asigurări că 'introducerea acestui vaccin în Kenya este un pas istoric în direcţia îmbunătăţirii stării de sănătate a copiilor din întreaga ţară', dar şi un lucru important în direcţia luptei împotriva mortalităţii infantile.

Nicaragua a demarat acest program în decembrie 2010, în timp ce Guyana, Yemenul şi Sierra Leone vor face acelaşi lucru în primele luni ale lui 2011.

Pneumonia, boală care face un milion de victime anual - dintre care 500.000 sunt copii mai mici de cinci ani - este principala cauză de mortalitate infantilă, susţine GAVI. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Mortalitate infantilă în creştere Mortalitatea infantilă a crescut în acest an în judeţul Sălaj, numărul copiilor decedaţi cu vârsta mai mică de un an fiind de 26, faţă de 16 în anul 2008.
Campanie de strângere de semnături pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare Mai multe organizaţii neguvernamentale şi asociaţii profesionale de medici au marcat luni Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei prin demararea unei ample campanii de informare, de creştere a conştientizării părinţilor cu privire la riscurile bolilor pneumococice şi de strângere de semnături pentru...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Elveţia, ţara cu cea mai mică mortalitate infantilă din motive de sănătate Elveţia este ţara în care mortalitatea infantilă din cauza bolilor este cea mai mică, potrivit unui clasament dat publicităţii de organizaţia 'Save The Children', care plasează Ciadul pe ultimul loc din cauza lipsei de personal calificat în domeniul sănătăţii, informează marţi AFP.
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
O nouă formă de vaccin pneumococic Infecţiile respiratorii sunt prima cauză de îmbolnăvire a copiilor iar pneumococul este cea mai importantă cauză a infecţiilor respiratorii de cauză bacteriană, a evidenţiat prof. dr. Doina Pleşca, de la Spitalul Clinic de Copii 'Dr. Victor Gomoiu', într-o conferinţă de presă prilejuită de lansarea unei...