Cele mai citite
 


IATA: Numărul persoanelor ce vor călători cu avionul va creşte cu 800 milioane până în 2014
luni, 14 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 14 feb /Agerpres/ - Numărul persoanelor ce vor călători cu avionul va creşte cu 800 milioane până în 2014, mai ales în China, ceea ce va necesita ameliorarea gestiunii traficului şi a securităţii pe anumite aeroporturi, a anunţat luni Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), transmite AFP.
În 2014, circa 3,3 miliarde de persoane vor călători cu avionul, în creştere cu 32% faţă de 2,5 miliarde în 2009, estimează reprezentanţii IATA într-un comunicat.
'China va fi cel mai mare furnizor de noi pasageri', precizează asociaţia. 'Din cele 800 de milioane, 360 de milioane de pasageri vor proveni din zona Asia-Pacific, din care 214 milioane - din China. Totuşi, Statele Unite vor rămâne cea mai mare piaţă, la nivel de ţară, în ceea ce priveşte traficul intern şi internaţional', se arată în comunicat.
Creşterea transportului de mărfuri va fi mai mare, de 46%, de la 26 milioane de tone în 2009, la 38 milioane de tone în 2014.
Directorul general al asociaţiei, Giovanni Bisignani, a apreciat că această creştere puternică va necesita 'o eficacitate mai mare a gestiunii traficului aerian, a structurilor aeroportuare şi a programelor de securitate'. 'Industria (aviatică) şi statele vor fi nevoite să colaboreze mai strâns', a subliniat el.
Ţările care vor cunoaşte cea mai mare creştere a traficului aerian până în 2014 vor fi China, Emiratele Arabe Unite, Vietnamul, Malaezia şi Sri Lanka, precizează raportul.
Orientul Mijlociu va reprezenta regiunea cu cea mai mare creştere a traficului aerian de pasageri, cu o creştere de 9,4% a numărului de pasageri la nivel internaţional, înaintea Africii (7,7%), regiunii Asiei Pacific (7,6%), Americii de Sud (5,7%), Americii de Nord (4,9%) şi Europei (4,7%), precizează IATA.
Conform directorului IATA, industria transporturilor aeriene va continua să resimtă efectele crizei economice, deoarece 'gradul de îndatorare al clienţilor, rata ridicată a şomajului şi măsurile de austeritate vor afecta creşterea'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă aviară în China: Situaţie excepţională, detectare dificilă a virusului /OIE/ Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a calificat joi drept 'excepţională' situaţia creată de virusul H7N9 al gripei aviare, care a făcut deja zece morţi în China, deoarece detectarea sa este 'foarte dificilă' la păsări, relatează AFP.
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Eliminarea prenatală a fetelor câştigă teren, mai ales în Balcani /demografi/ Eliminarea prenatală a fetelor, o practică obişnuită în India şi China, câştigă teren în lume, ajungând în ultimii zece ani în ţări ca Georgia, Azerbaidjan, Armenia şi în prezent în ţări din Balcani, au anunţat demografi vineri în cadrul unei conferinţe la Paris.
Ebola: Franţa extinde controalele de pe aeroporturi la pasagerii zborurilor din Mali Franţa a decis să extindă începând de sâmbătă dispozitivul său de control la pasagerii zborurilor dinspre Bamako, capitala Mali, ultima ţară din Africa de Vest afectată de epidemia de Ebola, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.
China va extinde asigurările medicale la toate bolile grave China va extinde asigurările medicale pentru a acoperi toate bolile critice pentru toţi locuitorii, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, până la sfârşitul anului, a anunţat duminică guvernul.