Cele mai citite
 


Argeş: Doar două spitale propuse pentru transformarea în centre medico-sociale
luni, 14 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piteşti, 14 feb /Agerpres/ - Doar două spitale din Argeş, cele din comunele Mozăceni şi Rucăr, vor fi propuse pentru transformarea în centre medico-sociale, a anunţat luni prefectul Gheorghe Davidescu, după o întâlnire cu managerii unităţilor sanitare din judeţ.
În cazul altor două spitale, se are în vedere soluţia transformării lor în secţii ale unor unităţi sanitare mai mari, în timp ce situaţia spitalelor TBC din Valea Iaşului şi Leordeni ar urma să mai fie analizată, pentru a se stabili dacă vor putea să funcţioneze în continuare.
'Sper că am ajuns la nişte soluţii cât de cât rezonabile pentru judeţ. Procesul de comasare nu înseamnă neapărat desfiinţare, asta trebuie să se înţeleagă. (...) Am căutat în primul rând soluţii pentru unităţile spitaliceşti cu probleme financiare', a declarat Gheorghe Davidescu.
Potrivit prefectului, Spitalul de Boli Cronice Mozăceni, care funcţiona cu o singură secţie şi un singur medic, va deveni cu siguranţă centru de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice.
În cazul Spitalul de Boli Cronice Rucăr, se are în vedere transformarea lui parţială în centru medico-social, urmând să existe în paralel şi un centru de consultaţii ce va fi deservit de medici din Câmpulung Muscel sau Piteşti.
În cazul Spitalului 'Dr. Teja Papahagi' din Domneşti, soluţia găsită în urma consultărilor a fost aceea de transformare a lui în secţie externă a Spitalului 'Racoviţa' din oraşul Mioveni.
'Aici, soluţia mai la îndemână, din punct de vedere geografic, ar fi fost preluarea de către Spitalul Municipal din Curtea de Argeş. Această unitate se confruntă însă cu unele probleme financiare, aşa că am căutat alte soluţii şi am găsit deschidere din partea primarului din Mioveni', a precizat prefectul.
O soluţie similară a fost propusă şi în cazul Spitalului de Pneumoftiziologie din Câmpulung Muscel, care are un număr redus de pacienţi. Transformarea acestei unităţi medicale în secţie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel ar putea fi însă îngreunată de situaţia juridică a unuia dintre imobilele în care funcţionează în prezent.
În cazul spitalelor TBC din Valea Iaşului şi Leordeni, prefectul a anunţat că se au în vedere două variante.
'Sunt două unităţi mari, cea de la Valea Iaşului acoperă zona de nord a judeţului, cea de la Leordeni zona de sud. Vom vedea dacă vor putea rămâne amândouă sau dacă una dintre ele va deveni secţie a unui spital mai mare', a explicat Gheorghe Davidescu.
Lista de propuneri rezultată în urma consultărilor va fi înaintată Ministerului Sănătăţii, în cursul zilei de luni, de către prefect.
Consiliul Judeţean Argeş are în administrare 14 spitale, alte patru unităţi sanitare aflându-se în administrarea primăriilor din Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş, Mioveni şi Costeşti. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Spitalul de Boli Cronice Mozăceni va fi transformat în centru de asistenţă socială Spitalul de Boli Cronice Mozăceni este prima unitate sanitară cu paturi din judeţul Argeş care a fost desfiinţată din punct de vedere juridic şi va fi transformată în centru de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice.
DSP: Medicii de la Curtea de Argeş aveau obligaţia de a transfera la Piteşti toate cazurile de boli infecţioase Medicii de la Curtea de Argeş aveau recomandări clare să transfere toate cazurile de boli infecţioase la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, însă nu au făcut acest lucru în cazul copilului de şapte ani care a murit după internarea în unitatea medicală, au anunţat miercuri...
Argeş: Doi pacienţi internaţi la SJU cu gripă şi alte afecţiuni au murit; numărul deceselor a ajuns la nouă Doi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti cu gripă sezonieră şi alte afecţiuni au murit în ultimele 24 de ore, după ce şapte decese din cauze similare s-au înregistrat în luna februarie în aceeaşi unitate medicală.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 36 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns luni la 36, cu 14 mai mulţi decât în urmă cu o zi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti care au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 42 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti care s-au prezentat la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns marţi la 42, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeş.
Argeş: Aproape 40 de copii internaţi în spitalele din judeţ cu scaune diareice, informează Instituţia prefectului În spitalele din judeţul Argeş sunt internaţi, vineri, 39 de copii cu scaune diareice, cei mai mulţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.