Cele mai citite
 


Alba: O singură propunere a MS privind comasările, susţinută de autorităţile judeţene
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Propunerea referitoare la comasarea Spitalului de Boli Cronice Cîmpeni cu Spitalul Orăşenesc Cîmpeni este singura dintre cele avansate de Ministerul Sănătăţii privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti din Alba agreată de o comisie special constituită la nivelul judeţului, a declarat luni într-o conferinţă de presă liderul Sindicatului Sanitas Alba, Marius Sepi.
Potrivit listei publicate pe site-ul ministerului la începutul lunii februarie, trei spitale din Alba au fost propuse pentru comasare iar alte trei, pentru reprofilare şi transformare în cămine pentru persoane vârstnice.

Autorităţile din Alba au o altă variantă însă.

De exemplu, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, susţine ca Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud să fie comasat nu cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, ci cu Spitalul Municipal Aiud. Teritorial, cele două aparţin aceleiaşi unităţi administrative-teritoriale, municipiul Aiud, şi s-ar reduce astfel cheltuielile administrative legate de funcţionare (bucătăria, achiziţiile publice pot fi comune). În plus, distanţa de 30 de kilometri faţă de Spitalul Judeţean de Urgenţă generează cheltuieli suplimentare.

Dacă, în viziunea celor de la minister, Spitalul Orăşenesc Abrud, situat la 60 de kilometri distanţă de Alba Iulia, ar trebui comasat cu Spitalul Judeţean, autorităţile din Alba susţin că acesta ar trebui să rămână ca unitate de sine stătătoare. În primul rând, unitatea are în derulare două programe de reabilitare a clădirilor finanţate din fonduri europene şi guvernamentale iar una dintre condiţiile continuării finanţării U.E. este menţinerea neschimbată a personalităţii juridice pe o perioadă de 5 ani, în caz contrar aceste fonduri trebuind să fie returnate.

Apoi, în condiţiile reorganizării Centrului de Sănătate Baia de Arieş, secţia de Neuropsihiatrie cronici (45 de paturi), singura din judeţ cu acest profil, să fie arondată spitalului din Abrud, ca secţie exterioară.

La Baia de Arieş, într-un pavilion existent se poate amenaja un cămin pentru vârstnici iar ambulatoriul de specialitate să fie integrat spitalului din Abrud, susţin autorităţile judeţene.

Din cauza numărului mare de bolnavi cronic existenţi în Apuseni, spitalul din Zlatna, propus de minister pentru comasare cu spitalul din Alba Iulia, ar trebui să fie transformat în secţie de boli cronice, exterioară Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, pentru AGERPRES, Ion Dumitrel.

În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş, propus pentru reprofilare de minister, acesta ar trebui menţinut iar prin concentrarea activităţii medicale să se disponibilizeze o clădire în care să se înfiinţeze un cămin pentru vârstnici, a arătat liderul Sindicatului Sanitas Alba, Marius Sepi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zece lei, coplata la patru dintre spitale, cinci lei, la restul unităţilor Valoarea coplăţii la patru dintre spitalele din Alba a fost stabilită la 10 lei, cuantumul maxim, iar la alte cinci, inclusiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, aceasta este de 5 lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina...
Alba: Primul proiect cu fonduri europene nerambursabile, derulat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Primul proiect pe fonduri europene implementat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în valoare totală de peste două milioane de lei, vizează, printre altele, urmărirea întregului parcurs al pacientului şi înregistrarea tuturor datelor acestuia, în contextul etapelor necesare efectuării actului...
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Peste două milioane de lei pentru Secţia de Gastroenterologie şi Cabinetul de Stomatologie din cadrul SJU-Alba Iulia Secţia de Gastroenterologie şi Cabinetul de Stomatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au intrat de luni în reabilitare, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste două milioane de lei, a declarat, într-o conferinţă de presă, managerul SJU, Nicoleta Coşarcă.
Alba: CJ a preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud Consiliul Judeţean (CJ) Alba a preluat luni Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unităţi care au datorii în sumă de peste 7,1 milioane de lei, respectiv de peste 16.000 de lei.
SJU Alba: Sumele pentru medicamente vor fi reduse dacă MS nu-şi asumă finanţarea majorării salariilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a declarat, luni, că dacă Ministerul Sănătăţii nu-şi va asuma finanţarea majorării salariilor cadrelor medicale cu câte o sută de lei, unitatea este obligată la un efort financiar suplimentar ce va duce la reducerea sumelor alocate pentru medicamente...