Cele mai citite
 


Bacău : Primarul din Comăneşti speră ca spitalul din localitate să?funcţioneze în continuare
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron, speră că va reuşi să obţină scoaterea spitalului din localitate de pe lista unităţilor medicale cărora urmează a nu le mai fi acceptate, după 1 aprilie, reînnoirea contrctelor de finaţare de către casele de asigurări de sănătate.
'Am spus ca voi intra în greva foamei daca se inchide spitalul, dar nu o fac încă. Am speranţe, după ce săptămâna trecută am fost în audienţă la ministerul Sănătăţii. După ce am prezentat argumente solide, de luat în seamă, am primit din partea secretarului de stat Irimia promisiuni că spitalul nostru îşi va menţine actualul statut, aşa încât le-am spus celor care doreau să organizeze manifestări de protest, asemănătoare celor au avut loc zilele trecute în alte localităţi aflate în situaţia noastră, să mai aibă răbdare', a declarat, luni, pentru Agerpres, edilul şef din Comăneşti.

Viorel Miron spune că a spus oficialilor de la Ministerul Sănătăţii faptul că de la preluarea spitalului orăşenesc 'Ioan Lascăr', în vara anului trecut, primăria a investit din fonduri locale peste 800.000 de lei. La aceşti bani s-au adăugat alţi 200.000 de lei primiţi drept sponsorizare de la o firmă din Austria care operează în localitate, bani utilizaţi pentru dotări cu aparatură medicală şi schimbarea tâmplăriei exterioare, dar şi trecerea la implementarea unui proiect în valoare de peste 2,6 milioane de lei, înscris în Programul cu finanţare europeană 'Casa Verde' care vizează eficientizarea producerii energie termice.

De asemenea, Viorel Miron afirmă că primarul Vienei , Michael Haupl 's-a arătat dispus în cursul vizitei întreprinse în luna noiembrie a anului trecut la Comăneşti, să facă demersurile necesare în capitala austriacă pentru a obţine sprijin financiar necesar realizării de noi dotări cu aparatură medicală ori în perfecţionarea profesională a personalului medical din spitalul nostru'.

'Avem şi adresabilitate mare. Acum sunt şi 2-3 pacienţi într-un pat. Am angajat recent noi medici şi asistenţi de care era absolută nevoie în zonă', mai argumentează primarul Miron.
El recunoaşte, însă, că o continuare a activităţii acestei unităţi medicale ar presupune 'un important efort financiar din partea statului'.

'Nici vorbă ca primăria să poată finanţa singură spitalul. Funcţionarea sa necesită un buget mai mare decât este cel al oraşului nostru. Numai salariile celor 223 de angajaţi înseamnă în jur de 400.000 de lei/lună', a precizat Viorel Miron.

Ministerul Sănătăţii a inclus Spitalul din Comăneşti pe lista celor 71 de unităţi medicale ce urmează a fi incluse, după 1 aprilie, în programul 'Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice'a cărui realizare va fi derulată, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Familiei, până în 1013.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Marş şi miting la Comăneşti pentru menţinerea în activitate a spitalului orăşenesc Mai bine de 2.000 de locuitori ai oraşului Comăneşti au luat parte, marţi, la un marş pe artera principală a localităţii şi la un miting desfăşurat în parcul Palatului Ghica pentru a-şi manifesta 'în mod public' nemulţumirea faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma Spitalul 'Ioan Lascăr'...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Bacău: Spitalul din Comăneşti va fi reabilitat cu fonduri europene spitalul " Ioan Lascăr" din Comăneşti, ameninţat cu desfiinţarea de către autorităţile centrale în primăvara anului 2011, va fi reabilitat şi modernizat ca dotare cu fonduri europene, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Miron, primarul oraşului.
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.
Bacău : Irina Jianu, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,, Trofeul Calităţii" a intrat în greva foamei Irina Paula Jianu, aflată în custodia Penitenciarului Bacău după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,,Trofeul Calităţii", a recurs la o acţiune de protest prin refuzul de hrană, motivând că problemele complexe de sănătate nu pot fi tratate în sistemul medical din reţeaua administraţiei...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.