Cele mai citite
 


Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de MS, considerat de specialişti un succes
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii (MS) în luna august 2010, este tratamentul cel mai modern şi considerat de specialişti un succes, informează un comunicat al MS, remis, luni, AGERPRES.
După cinci luni de la lansarea programului (august-decembrie 2010), evaluarea medicilor cardiologi arată că 1.293 de pacienţi au beneficiat, gratuit, de tratament corespunzător al infarctului miocardic, respectiv dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea de stenturi (dispozitive care păstrează artera coronariană deschisă).

Potrivit MS, cateterismul este un procedeu care trebuie aplicat pacientului, în primele 12 ore de la producerea infarctului miocardic şi care constă în dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea unui stent, adică a unui dispozitiv medical care menţine artera deschisă sub forma unui cilindru.

''Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut a fost elaborat şi implementat, în premieră, anul trecut şi se derulează începând cu luna august 2010. Un astfel de program era necesar, deoarece diagnosticul şi tratamentul de reperfuzie în infarctul miocardic acut în Romania se afla sub standardele existente în ţările din Uniunea Europeană. Tratamentul corespunzător al infarctului miocardic a salvat viaţa celor 1293 de pacienţi care au beneficiat de programul Ministerului Sănătăţii'', a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

Programul MS este implementat în 10 centre specializate din spitalele din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Tg. Mures şi Cluj Napoca, iar costul mediu pentru un pacient este de 4.300 lei.

Scopul programului este acela de a trata corect infarctul, conform ghidurilor europene, prin accesul rapid al majorităţii pacienţilor la reperfuzie prin cateterism şi dezobstrucţie, precum şi prin asigurarea 24 ore din 24 a facilităţii de reperfuzie intervenţională în centrele implicate, se mai arată în comunicat.

MS precizează că este foarte important faptul că mortalitatea intraspitalicească la pacienţii cu infarct miocardic acut a scăzut în centrele respective cu aproximativ 50%.

Anul trecut programul a beneficiat de un buget de aproximativ 12.940 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, apreciat ca un succes Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de Ministerul Sănătăţii (MS) anul trecut, este considerat de specialişti un succes, informeză MS, printr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Mureş: Mortalitatea din infarct miocardic acut în România, aproape dublă faţă de restul Europei Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie (SRC), prof. univ. dr. Dan Deleanu, prezent la cea de-a noua Conferinţă Internaţională de Cardiologie de la Târgu Mureş, a declarat joi că în România mortalitatea cauzată de infarct miocardic acut este aproape dublă faţă de alte state europene, adică de 13%...
Ministerul Sănătăţii asigură în 10 judeţe screening gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin Programul Naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin va fi funcţional în 10 judeţe, începând din 1 septembrie, urmând ca acesta să fie extins la nivel naţional, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Vinereanu (MS): Aproximativ 60% dintre pacienţii cu infarct miocardic acut beneficiază de angioplastie Preşedintele Comisiei de cardiologie a Ministerului Sănătăţii, Dragoş Vinereanu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 60% dintre pacienţii cu infarct miocardic acut beneficiază de proceduri de angioplastie, faţă de 6% în 2010 când a început Programul de tratament intervenţional...
Dr. Benedek Imre: În zona noastră, mortalitatea prin infarct miocardic s-a redus de la 23% la 6,7% Şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Imre, a declarat presei miercuri, la deschiderea celei de-a XII-a Conferinţe de Cardiologie care se desfăşoară la Târgu Mureş, că în zona sa de acoperire - Mureş Covasna, Harghita, Bistriţa...
Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că 15 spitale care tratează urgenţe cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie 20 de milioane de lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.