Cele mai citite
 


Iaşi: Spitalul de Neurochirurgie nu va mai fi comasat
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu' nu va fi comasat cu Spitalul Clinic Judeţean 'Sfântul Spiridon' dacă şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi nu doresc acest lucru, a declarat luni presei Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
'Spitalul de Neurochirurgie se află în administrarea Consiliului Judeţean. Dacă domnul Constantin Simirad (preşedintele CJ Iaşi - n.r.) nu doreşte comasare, nu avem cum să trecem peste cuvântul său. Neurochirurgia nu va mai fi comasată, pentru că nu putem trece peste instituţia administrativă', a explicat Vasile Cepoi.

În urmă cu câteva săptămâni, şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, a declarat că nu este de acord cu iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele, întrucât există riscul ca o astfel de unitate anexată să fie lăsată în paragină. El a precizat că se va opune comasării spitalelor, cel puţin în următorii doi-trei ani.

Cu acelaşi prilej, Simirad a subliniat că pe lângă pierderea unor spitale există marele pericol de a dispărea anumite specialităţi medicale care, în prezent, sunt mândria Iaşiului în ceea ce priveşte prestarea actului medical. În acest sens, Simirad a dat drept exemplu Spitalul de Neurochirurgie, unicul de profil din partea de nord-est a României, care şi-a câştigat prestigiul după mulţi ani de muncă.

'Este un spital care deserveşte întreaga Moldovă şi vreau să vă spun că o face strălucit. A transforma acest spital într-o anexă, într-o secţie de terapie intensivă la un alt spital este, după părerea mea, un lucru pe care nu-l dorim absolut niciunul dintre noi', a afirmat Simirad.

Potrivit propunerii Ministerului Sănătăţii, Spitalul de Neurochirurgie, Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan', toate de interes regional, îşi vor pierde personalitatea juridică şi vor deveni secţii exterioare ale Spitalului 'Sf. Spiridon'. De asemenea, Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' va fi comasat cu Spitalul de Pneumoftiziologie, în timp ce Maternitatea 'Elena Doamna' devine secţie exterioară a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă'.

Nemulţumiţi de decizia ministerului de resort, la sfârşitul săptămânii trecute zeci de pacienţi şi foşti pacienţi ai Spitalului 'Sf. Ioan' au protestat în curtea unităţii medicale. Cei cărora nu li s-a permis accesul în curte au protestat pe lângă garduri ori s-au mulţumit să deschidă o petiţie on line.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Iaşi nu este de acord cu ideea comasării spitalelor Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că nu este de acord cu iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele, întrucât există riscul ca o astfel de unitate anexată să fie lăsată în paragină.
Iaşi: Comasarea spitalelor scoate în stradă 'halatele albe' Membrii Sindicatului Sanitas din Iaşi sunt nemulţumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii privind comasarea a şase mari spitale, motiv pentru care au decis declanşarea unor noi forme de protest împotriva Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, ca reprezentant al guvernului în teritoriu şi a Consiliului...
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Iaşi: Copii plimbaţi între spitale din cauza lipsei unui microscop operator Copiii internaţi la clinicile de neurochirurgie, otolaringologie şi chirurgie plastică din cadrul celui mai mare spital de copii din Moldova - Spitalul Regional de Urgenţă "Sfânta Maria" din Iaşi - sunt plimbaţi între spitale întrucât unitatea medicală nu are în dotare un microscop operator.
Iaşi: Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M Deputatul PDL Cristina Dobre a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.