Cele mai citite
 


Testosteronul anuleaza capacitatea de empatie la femei
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Chiar şi o doză mică de hormoni masculini diminuează capacitatea femeilor de a ghici starea de spirit a unei persoane, susţin experţi britanici şi olandezi, transmite Reuters.

Cercetători de la Universitatea Cambridge şi colegi ai lor olandezi de la Universitatea Utrecht au testat în acest sens 16 voluntari, cărora li s-a propus să încerce să determine starea de spirit a unor persoane, după fotografii.

Femeile au făcut faţă acestei sarcini cu mai mult succes decât bărbaţii, însă - după cum s-a constatat - testosteronul, chiar şi în doze mici, reduce semnificativ capacitatea femeilor de a fi în empatie cu ceilalţi.

Este de remarcat faptul că femeile care au eşuat în experiment aveau degetul arătător mai scurt decât inelarul, iar raportul dintre lungimea celor două degete influenţează gradul de testosteron din organism. Raportul de mai sus este caracteristic de obicei bărbaţilor.

Experţii mai susţin că nivelul de testosteron afectează fătul în timpul sarcinii. În cazul în care copilul resimte efectele acestui hormon în faza intrauterină, aceasta poate duce la autism, o afecţiune ce nu permite copiilor să comunice în mod normal şi, în general, afectează relaţiile sociale ale acestora. Autismul se întâlneşte mai frecvent la băieţi. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hormonii brokerilor, ameninţare pentru pieţele finaciare Hormonii secretaţi de brokeri reprezintă o reală ameninţare la adresa pieţelor financiare, fenomen care ar putea fi evitat dacă în acest domeniu ar lucra mai multe femei, susţine un studiu realizat de oameni de ştiinţă din Spania şi Marea Britanie, publicat în revista 'Nature', scrie luni ziarul spaniol...
'Hormonul dragostei' ar putea ajuta la tratarea anorexiei Un hormon eliberat în timpul naşterii şi al relaţiilor sexuale poate fi folosit ca tratament pentru anorexia nervoasă, au indicat două studii realizate de cercetători britanici şi coreeni, relatează joi BBC.
Testosteronul contribuie la reducerea riscului cardiac la unii bărbaţi în vârstă Terapia cu testosteron contribuie la reducerea riscului cardiovascular la bărbaţii mai în vârstă care prezintă un nivel scăzut al acestui hormon şi suferă de boli coronariene, potrivit unui studiu observaţional prezentat duminică la conferinţa anuală a colegiului american de cardiologie American College...
Şi organismul tatălui se schimbă înainte de naşterea copilului (studiu) Sarcina este marcată de importante schimbări hormonale la mamă, dar şi la tată, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Michigan şi preluat de passionsante.be.
Oxitocina, un hormon cu un rol important în formarea şi păstrarea amintirilor sociale Conform unui nou studiu, oxitocina este un hormon cu un rol important în formarea şi păstrarea amintirilor sociale, contribuind la păstrarea legăturilor dintre partenerii de viaţă şi consolidând dragostea pe linie maternă, conform cotidianului Los Angeles Times. (Sursa: Agerpres)
Cercetători britanici lucrează la un proiect de modificare genetică a embrionilor umani O cercetătoare de la Institutul Francis Crick din Londra a solicitat autorităţii britanice privind fertilizarea umană şi embriologia (HFEA) să-i permită modificarea genetică a embrionilor umani, ceea ce ar constitui o premieră după tentativa chineză de la începutul acestui an, relatează AFP.