Cele mai citite
 


Anticoncepţionale distribuite gratuit elevelor de gimnaziu
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 23 iunie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani va distribui elevelor de gimnaziu prezervative şi pilule contraceptive, în cadrul unei campanii care are ca scop evitarea sarcinilor nedorite. Potrivit şefului Serviciului Programe din cadrul DSP, Dumitriţa Mihailovici, campania se va desfăşura în şcolile din judeţ, în special în cele din mediul rural, fiind motivată de numărul mare de naşteri în rândul minorelor.

“Acţiunea se înscrie în programul de creştere a accesului la serviciul de sănătate a reproducerii. Cred că este necesar să desfăşurăm o campanie la grupe de vârstă mai mici decât cele pe care le facem în mod obişnuit. Având în vedere că apar mame la vârste la care ar trebui să îşi continue procesul de învăţământ, campania trebuie să se extindă la clasele I- VIII”, a afirmat Mihailovici.

Campania se va desfăşura ca urmare a faptului că de la începutul anului şi până în prezent la Maternitatea Botoşani au fost înregistrate 39 de cazuri de naşteri în rândul minorelor. DSP va distribui, prin intermediul medicilor de familie, peste 130.000 de prezervative. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Tatăl unei eleve decedată la Spitalul Judeţean, în greva foamei în faţa unităţii medicale Tatăl elevei Florentina Diana Radu, o elevă premiantă din Buzău care a murit în urmă cu o lună din cauza unui anevrism cerebral, protestează la Spitalul Judeţean Buzău.
Buzău: Două eleve de opt ani, rănite în curtea şcolii Una dintre cele două eleve rănite marţi dimineaţa în curtea şcolii din localitatea Cernăteşti, aflată în comă indusă la Spitalul Judeţean Buzău, va fi transferată cu un elicopter SMURD la o clinică din Capitală.
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Botoşani: O sută de eleve au devenit mame în 2015 Botoşani, 3 feb/ Agerpres/- O sută de eleve din judeţul Botoşani au devenit mame anul trecut, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă, de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Ştefan Bercea.
Vâlcea: Peste 1.500 de eleve vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin Un număr de 1.520 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost repartizate pentru judeţul Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES Gabriela Ene, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.