Cele mai citite
 


Vaslui: Aproximativ 3.000 de persoane pe listele de aşteptare la analize gratuite
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 15 feb /Agerpres/ - Aproximativ 3.000 de persoane din judeţul Vaslui, care vor să beneficieze de analize medicale gratuite, sunt înscrise în prezent pe listele de aşteptare ale laboratoarelor de analize care au încheiate contracte cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
Potrivit CJAS Vaslui, cele 12 laboratoare medicale care efectuează analize gratuite au 2.890 de persoane programate pentru analize, acestea fiind planificate până în luna mai, inclusiv.
Numai pentru analizele medicale sumare, laboratoarele aflate sub contract cu CJAS au pe listele de aşteptare 2.240 de pacienţi, iar pentru rezonanţa magnetică nucleară (RMN) şi computer tomograf (CT) cabinetele care au contract cu CJAS Vaslui au trecut pe listele de aşteptare aproximativ 300 de persoane.
Alţi 350 de pacienţi s-au înscris pe liste pentru ecografii, unii fiind obligaţi să aştepte până în luna martie pentru a li se efectua investigaţia medicală.
'Aceste cifre sunt în limite normale, fiindcă urgenţele sunt rezolvate prin spitale. Putem spune că stăm puţin mai bine faţă de perioadele anterioare. Am corectat un pic finanţarea la laboratoare, unde adresabilitatea este mult mai mare. Faţă de cei peste 4.000 de pacienţi, câţi erau la sfârşitul anului, acum sunt ceva mai puţin. Până acum am acoperit toate nevoile, iar laboratoarele îşi planifică pacienţii în funcţie de banii alocaţi de la casă. Am făcut solicitări la CNAS pentru a ne suplimenta fondurile pentru analize gratuite, având în vedere numărul crescut de cereri', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Corneliu Mihalache, preşedintele CJAS Vaslui.
Pentru primul trimestru din 2010, CJAS Vaslui a alocat pentru serviciile paraclinice suma de 721.000 de lei, din care 576.800 lei sunt doar pentru laboratoare, restul fiind pentru imagistică şi servicii medicale de înaltă performanţă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.
Vaslui: 700 de pacienţi pe listele de aşteptare pentru a face investigaţii gratuite RMN sau CT Peste 700 de pacienţi din Vaslui aşteaptă, unii din luna noiembrie a anului trecut, efectuarea unor investigaţii gratuite RMN sau CT (computer tomograf).
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Vaslui: Banii pentru analize medicale, epuizaţi din primele zile ale lunii noiembrie Laboratoarele medicale din judeţul Vaslui care au contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) au primit pentru ultimele două luni ale anului doar 20.000 de lei, fondurile alocate fiind cu 90% mai mici faţă de cele din lunile trecute, în condiţiile în care necesarul este de aproximativ...
Suceava: Bugetul CJAS e cu 10% mai mare ca anul trecut şi acoperă întregul necesar pe 2013 Bugetul pentru judeţul Suceava alocat, în 2013, de CNAS, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale ste cu 10% mai mare decât în anul precedent, respectiv 365 de milioane lei, după suplimentările din cursul anului, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Suceava, Anda Sălăgean.
Bihor: Examene de imagistică gratuite, prin parteneriat al Primăriei Oradea Primarul Ilie Bolojan a anunţat, joi, un parteneriat între o clinică privată din Oradea, care efectuează consultaţii gratuite de imagistică, şi Spitalul de copii din Oradea, unde primăria va oferi spaţiu pentru mutarea clinicii care va deservi astfel toţi pacienţii internaţi în spitalele municipalităţii...