Cele mai citite
 


DSP Vaslui susţine că nu sunt spaţii şi personal medical pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 15 feb /Agerpres/ - Niciun spaţiu disponibil pentru funcţionarea centrelor medicale de permanenţă nu există, în prezent, în judeţul Vaslui, şi nici personalul necesar pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
'Pentru un singur centru ne-ar trebui măcar 6 - 7 medici, însă nu-i avem în momentul de faţă. Nici în privinţa spaţiilor nu stăm bine, acestea lipsind cu desăvârşire. Se aşteaptă verdictul ministerului în privinţa reprofilării celor două spitale din judeţ. În caz că va fi pusă în practică varianta actuală, atunci încercăm să înfiinţăm aceste centre de permanenţă cu personal din cele două unităţi spitaliceşti', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Carmen Boghiţă, şef serviciu resurse umane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
La începutul lunii februarie, Ministerul Sănătăţii a anunţat autorităţile locale din judeţul Vaslui că două spitale din această zonă urmează să fie desfiinţate şi transformate în cămine de bătrâni. Este vorba despre spitalul din oraşul Negreşti şi cel din comuna vasluiană Tutova, la ambele unităţi sanitare fiind în prezent angajate peste 200 de angajaţi.
În prezent, în judeţul Vaslui, nu funcţionează niciun centru medical de permanenţă, asistenţa medicală fiind asigurată în mediul rural doar prin cabinetele medicilor de familie.
Ministerul Sănătăţii a decis în urmă cu două săptămâni înfiinţarea în fiecare judeţ a unor centre de permanenţă care să preia pacienţii care ajung la unităţile de primire a urgenţelor cu toate că nu se află într-o stare gravă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...