Cele mai citite
 


Gorj: Colegii bărbatului rănit în explozia de la Sadu au donat sânge
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi colegi ai bărbatului rănit la sfârşitul săptămânii trecute în explozia produsă la UM Sadu s-au prezentat marţi la Centrul de Transfuzii Sangvine din Târgu-Jiu pentru a dona sânge.
Aproximativ 15 persoane au donat sânge pentru a-l ajuta pe Constantin Dijmărescu, în vârstă de 42 ani, internat în prezent la Spitalul de Arşi din Bucureşti, care va fi supus în cursul acestei zile unei intervenţii chirurgicale. Bărbatul rănit în explozie are arsuri de gradul II şi III pe circa 50% din suprafaţa corporală.

'Directorul uzinei, domnul Boian, ne-a spus că marţi colegul nostru va fi operat şi va avea nevoie de sânge. Am venit să donăm sânge şi sperăm să se facă bine şi să vină acasă. Facem acest lucru pentru el şi vom repeta acţiunea în cazul în care grupele noastre de sânge se vor potrivi cu a lui şi va fi nevoie de o suplimentare a stocului pentru el', au spus colegii lui Constantin Dijmărescu.
Directorul Centrului de Transfuzii Sangvine, Maria Cazan, a precizat că unitatea are un stoc consistent de sânge şi, în cazul în care reprezentanţii Spitalului de Arşi din Bucureşti vor solicita o cantitate mai mare, comanda va putea fi onorată.

''Nu ştim ce grupă de sânge are bărbatul rănit, dar dacă va fi nevoie să trimitem la Bucureşti vom putea onora comanda fără probleme. Avem în stoc o cantitate suficientă', a spus Maria Cazan.
Familiile victimelor exploziei de vineri produsă la UM Sadu vor primi din partea Primăriei oraşului Bumbeşti-Jiu şi a unităţii ajutoare financiare în valoare de 3.000 lei, respectiv circa 20.000 lei.
Potrivit directorului UM Sadu, Lorin Boian, activitatea uzinei va fi reluată integral după ce vor fi efectuate reparaţiile la depozitul unde a avut loc deflagraţia.

În această săptămână, angajaţii beneficiază de concediu de odihnă, urmând ca din 21 februarie să intre într-o perioadă de şomaj tehnic pentru o lună, timp în care vor primi 75% din salariu. La muncă se vor prezenta doar cei care asigură funcţionarea utilajelor uzinei.
O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc la UM Sadu, vineri dimineaţa, la o magazie a Secţiei Muniţie, atelier 35 Capse. Deflagraţia a ucis pe loc două angajate ale societăţii şi a rănit o a treia persoană, un bărbat în vârstă de 42 de ani. Acesta a fost transportat într-o primă fază la Spitalul din Târgu-Jiu, iar ulterior a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Un copil de 12 ani a ajuns la Spitalul de Arşi Bucureşti cu arsuri pe faţă şi pe picior Un copil în vârstă de 12 ani din localitatea gorjeană Aninoasa a fost transportat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce a suferit arsuri pe faţă şi pe picior, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, George Neagoe.
Victima accidentului de muncă de la Sadu va fi externată Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Pacientul Sebastian Dijmărescu, victima unui accident de muncă petrecut în localitatae Sadu, judeţul Gorj, adus la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, urmează să fie externat, informează, într-un comunicat de presă,...
Gorj: Aproximativ 30 de jandarmi donează sânge la Centrul de Transfuzii Târgu-Jiu Aproximativ 30 de jandarmi gorjeni donează sânge în această săptămână la Centrul de Transfuzii Târgu-Jiu, ca urmare a apelului făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj, Alin Ivan.
Gorj: Peste 300 de persoane au donat sânge de la declanşarea campaniei la nivel naţional Peste 300 de persoane din judeţul Gorj s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Târgu-Jiu şi au donat sânge de la declanşarea campaniei naţionale de donare în urmă cu circa două săptămâni, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul unităţii, Maria Cazan.
Sibiu: Doi copii arşi într-o explozie, transferaţi de urgenţă cu avionul la Spitalul de Arşi din Bucureşti Doi copii din oraşul Cisnădie, unul de 5 ani şi celălalt de 7 ani, răniţi într-o explozie care a avut loc în casa lor, sunt transportaţi de urgenţă în noaptea de vineri spre sâmbătă cu un avion de la Sibiu la Spitalul de Arşi din Bucureşti, a anunţat Silviu Albişor, purtător de cuvânt al Inspectoratului...
Cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău, internate la Spitalul de Arşi din Capitală Cele trei femei cu arsuri grave în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă la Chişinău au fost aduse duminică la Bucureşti cu o aeronavă militară, fiind internate la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.