Cele mai citite
 


PALMED: Nu mai sunt bani pentru serviciile medicale paraclinice
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul alocat în anul 2011 pentru analize medicale de laborator şi servicii de imagistică este cu 4,6 la sută mai mic faţă de anul 2010, nemaifiind bani pentru serviciile medicale paraclinice, se afirmă într-un comunicat de presă al PALMED, patronatul furnizorilor de Servicii medicale paraclinice.
Furnizorii de servicii medicale susţin că au capacitatea tehnică şi personalul necesar pentru efectuarea analizelor medicale de laborator sau a investigaţiilor de imagistică la nivelul cererii reale, dar, din lipsă de fonduri, lucrează la capacitate minimă în regim gratuit, restul investigaţiilor realizându-se contra cost în acest moment, cererea pentru astfel de servicii acoperă sumele, comunicate ca fiind alocate, inclusiv pentru luna martie 2011.

După calculele patronatului, începând cu luna aprilie 2011, când se vor semna noile contracte cu casele de asigurări, sumele alocate vor fi şi mai mici, afirmă Cristian Hotoboc, preşedinte PALMED.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Bani mai mulţi pentru analize medicale Finanţarea asistenţei medicale paraclinice în judeţ a fost suplimentată cu 600.000 de lei, pentru ultimele 2 luni ale acestui an, din care 200.000 de lei credite bugetare şi 400.000 de lei credite de angajament.
Furnizorii de servicii medicale paraclinice se opun semnării contractului pe 2009 Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Patronatul furnizorilor de servicii medicale paraclinice - PALMED se opune semnării contractelor de furnizare servicii medicale pe anul 2009, deoarece proiectul de norme metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în...
Suceava: Bugetul pentru servicii medicale şi medicamente, suplimentat pentru a acoperi necesarul până la sfârşitul anului Bugetul alocat pentru onorarea medicamentelor compensate şi gratuite, în judeţul Suceava, a fost suplimentat cu 6 milioane de lei, ajungând la 80 de milioane de lei pentru acest an, a declarat presei, miercuri, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Tulcea: Analize medicale de prevenţie gratuite Cele şase laboratoare din municipiul Tulcea vor efectua analize medicale de prevenţie gratuite începând din această lună, conform noului contract cadru încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Adrian Pană despre pachetul de bază: Medicul de familie va putea prescrie o gamă variată de analize Medicul de familie va putea prescrie o gamă mai variată de analize medicale, astfel încât problemele de sănătate ale cât mai multor pacienţi să fie rezolvate la cabinetul acestuia, conform pachetului de servicii medicale de bază, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană...
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.