Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Brăila: Dacă ne loveşte acum un microb în spital, mor oamenii cu zecile
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat îngrijorat, marţi, în ceea ce priveşte infecţiile intraspitaliceşti care pot apărea în unităţile sanitare preluate de CJ, mai ales în Spitalul Judeţean de Urgenţe, susţinând că nu se poate baza pe sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică pentru rezolvarea acestei probleme.
'Am avut o discuţie cu un specialist în microbi intraspitaliceşti, pentru că, dacă ne loveşte acum un microb în spital, mor oamenii cu zecile. Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică, să mă ierte Dumnezeu, nu rezolvăm nicio problemă, de aceea am apelat la un specialist. Am stat de vorbă cu el, ca să vedem care este cea mai bună variantă. Poate trebuie să angajăm un medic epidemiolog, un om cu înaltă clasă profesională', a afirmat, într-o conferinţă de presă, Bunea Stancu.

Preşedintele CJ a spus că s-a luat în discuţie şi varianta externalizării serviciului de curăţenie, care va fi analizată în detaliu, iar dacă aceste costuri sunt comparabile cu cele suportate de la bugetul local atunci se va merge pe externalizarea acestui serviciu.
Declaraţia preşedintelui CJ a fost făcută în contextul discuţiilor apărute la nivel central pe tema carenţelor majore privind curăţenia din spitale, care pot duce la îmbolnăviri în masă, un exemplu cu risc în acest sens fiind Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Reducere cu 70% a facturii la energie electrică în Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat cu un sistem de iluminat pe bază de senzori de mişcare, care va reduce cu 70% factura la energie electrică, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe va fi dotat cu un accelerator liniar de particule pentru radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat, anul viitor, cu un accelerator liniar de particule, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care ar rezolva problema radioterapiei, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe ar putea deveni clinic Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila ar putea deveni clinic, dacă autorităţile vor reuşi înfiinţarea unei secţii clinice în colaborare de Facultatea de Medicină din Galaţi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Angiograf biplan la Spitalul Judeţean de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea de anul viitor un angiograf biplan, necesar în procedurile de terapie endovasculară, unul dintre cele mai performante echipamente medicale din Europa şi o noutate pentru România, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu...
Brăila: Linie verde pentru reclamaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea, începând de săptămâna viitoare, o linie de telefonie gratuită unde brăilenii îşi pot exprima nemulţumirile faţă de modul în care sunt trataţi în instituţie.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...