Cele mai citite
 


Hunedoara: Şase cazuri de gripă cu virus A/H1N1 sub observaţia medicilor
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase persoane care s-au îmbolnăvit de gripă nouă se află sub supravegherea medicilor hunedoreni şi răspund bine la tratamentul cu antivirale aplicat în spital, potrivit datelor statistice date publicităţii, marţi, de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
De la începutul acestui an, în judeţul Hunedoara au fost semnalate 14 cazuri de gripă cauzată de infecţia cu virusul A/H1N1, unul dintre pacienţi decedând din cauza bolilor de care suferea în plus.
'În judeţul Hunedoara au fost înregistrate 14 cazuri confirmate cu analize de la laborator la Institutul Cantacuzino. Din numărul total de cazuri, şapte sunt vindecate, iar un bărbat de 51 de ani, cu multiple boli asociate, a decedat. Cazurile nu au legături epidemiologice între ele', a precizat directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Conform datelor statistice prelucrate pe ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a scăzut cu 5,73%, în prezent fiind consemnate 1.332 de persoane cu acest gen de boli.

Medicii recomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, mai ales că vaccinul include şi tulpina împotriva virusului A/H1N1.
În judeţul Hunedoara s-au vaccinat peste 21.000 de persoane, la cabinetele medicilor de familie şi în stocul DSP fiind disponibile încă 20.000 de doze de vaccin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 4 cazuri noi cu gripă nouă şi un deces, în ultimele 24 de ore Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore şi s-a înregistrat 1 deces, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.
Hunedoara: Un bărbat a murit din cauza gripei noi Un bărbat de 51 de ani a murit în Spitalul Municipal din Hunedoara după ce s-a îmbolnăvit de gripă cu virus A/H1N1, decesul fiind consemnat în contextul în care bolnavul suferea de mai multe afecţiuni cronice, a declarat, miercuri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.
Alba: Patru elevi şi un adult, diagnosticaţi cu gripă nouă Cinci noi îmbolnăviri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, joi, în Alba, la patru copii din Sebeş şi un adult din Alba Iulia, numărul total al persoanelor diagnosticate în judeţ cu gripă nouă ajungând astfel la 38.
Peste 40 de cazuri de gripă nouă în judeţul Alba Doi adulţi au fost confirmaţi luni cu gripă cu virus A/H1N1, zi în care elevii Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş s-au reîntors la şcoală după ce cursurile au fost suspendate timp de o săptămână în urma diagnosticării cu acest virus a zece elevi de la această unitate şcolară.
Călăraşi: Două noi cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate, luni, fiind vorba de doi adulţi din municipiul Călăraşi, a declarat pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.