Cele mai citite
 


Sute de carduri europene de sănătate, emise în ultimele două săptămâni
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alba Iulia, 23 iunie /Agerpres/ - Peste două mii de carduri europene de asigurări de sănătate au fost emise în Alba de la începutul anului, din care 370 numai în ultimele două săptămâni.

Şi luna trecută au fost eliberate un număr însemnat de aşa numitele carduri europene de sănătate, existând în acest sens peste 500 de solicitări. În primele cinci luni ale acestui an, în Alba au fost emise peste 1.700 de carduri europene, potrivit conducerii Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Cardul este valabil pe o perioadă de şase luni în orice ţară din Uniunea Europeană şi nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un alt stat membru în vederea beneficierii de tratament medical.

Emiterea cardului european poate fi refuzată de casa de asigurări de sănătate doar în situaţia în care asiguratul nu face dovada plăţii la zi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Anul trecut, 12 persoane din judeţul Alba aflate în străinătate, în Uniunea Europeană, au beneficiat de servicii medicale de urgenţă fiindcă deţineau un astfel de card. AGERPRES/(Marinela Brumar)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Maramureş: Carduri europene de sănătate returnate Toţi pensionarii, dar şi membrii de familie ai acestora care au beneficiat de servicii medicale în baza cardului european de sănătate E 121 emis într-un stat membru al Uniunii Europene altul decât România trebuie să se prezinte pentru returnarea lui la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, în vederea...
Galaţi: Peste 830 de persoane au solicitat carduri europene de sănătate numai în luna iunie Galaţi, 30 iun/ Agerpres/- Un număr de 838 de persoane au solicitat carduri europene de sănătate în luna iunie, numărul de cereri urmând să crească în următoarele două luni, a anunţat marţi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie.
Harghita: Sute de carduri de sănătate solicitate şi neridicate Peste 200 de carduri europene de sănătate, solicitate de cetăţeni, se află la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Harghita (CJAS), fără ca nimeni să le revendice.
Teleorman: A crescut numărul beneficiarilor de carduri europene de sănătate Aproximativ 120 de teleormăneni au solicitat în aprilie la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate eliberarea unui card european de sănătate, numărul fiind în creştere faţă de aceeaşi lună a anului trecut.