Cele mai citite
 


Prahova: PC a lansat un program de sensibilizare a populaţiei privind consumul de etnobotanice
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala Prahova a Partidului Conservator a lansat, marţi, la Ploieşti, programul 'Tinerii ajută tineri', care se va derula în cadrul proiectului 'O adolescenţă fără etnobotanice'.
Acţiunile de conştientizare şi sensibilizare a tinerilor şi adulţilor cu privire la pericolul la care se expun cei care consumă etnobotanice vor fi promovate şi susţinute la nivelul filialei judeţene şi a celor locale, în principal de către organizaţiile de femei şi de tineret.
Potrivit preşedintelui Organizaţiei de femei a PC, Lia Ardelean, proiectul a pornit de la Piteşti ca urmare a apelului mamelor şi tinerilor îngrijoraţi de amploarea luată de acest fenomen.

În strategia de implementare a proiectului au fost incluşi 20 de voluntari ai Liceului Tehnic pentru protecţia Mediului din Piteşti, care, pe lângă faptul că au deschis un forum dedicat acestui subiect, au organizat o serie de mese rotunde şi întâlniri cu tinerii pe această temă.
Potrivit preşedintelui PC Ploieşti, George Pană, în Prahova se va aplica aceeaşi platformă a proiectului care a fost folosită la Piteşti, organizaţia municipală având 120 de tineri care s-ar putea implica în derularea iniţiativei 'Tinerii ajută tineri'.

De asemenea, se doreşte atragerea organizaţiilor neguvernamentale din judeţ al căror obiect de activitate este conex obiectivului urmărit, crearea unei pagini de internet şi a unui forum care să dea posibilitatea tinerilor interesaţi să îşi exprime opiniile cu privire la acest fenomen, desfăşurarea unor campanii de informare periodică, distribuirea de pliante şi flyere în zone cu o circulaţie intensă, dar şi monitorizarea, cu ajutorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a acestui fenomen, în vederea elaborării celor mai potrivite strategii de combatere.
Potrivit şefului Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti, Gheorghe Bădiceanu, în Prahova funcţionează patru magazine de vise, toate în municipiul Ploieşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a decis lansarea concursului pentru funcţia de manager Ploieşti, 10 ian/ Agerpres/- Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a decis, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, demararea procedurilor în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de manager care este disponibil după ce fostul manager, Adrian...
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Prahova: Incendiu la o magazie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ploieşti, 27 feb /Agerpres/- Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la o magazie de la etajul cinci al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, echipamentele aflate în incinta acesteia arzând mocnit.
Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011 Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul...
Prahova: Activitatea într-o clădire a SJU Ploieşti va fi suspendată în urma anchetei Ministerului Sănătăţii Activitatea într-o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti în care funcţionează trei secţii va fi suspendată în urma anchetei pe care Ministerul Sănătăţii a desfăşurat-o la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
UPDATE Prahova: Managerul SJU Ploieşti a renunţat la funcţie Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a cerut vineri încetarea contractului de management pe care acesta îl avea încheiat cu Consiliul Judeţean Prahova, conducerea CJ aprobând solicitarea.