Cele mai citite
 


Călăraşi: Primul caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă tip B din judeţ în acest sezon a fost confirmat la un copil din municipiul Călăraşi care nu se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Potrivit sursei citate, copilul nu a necesitat internare iar lui este foarte bună.
În sezonul 2010-2011 au fost confirmate în judeţul Călăraşi şase cazuri cu tulpină de virus gripal A/H1N1 şi un caz cu tulpină de virus gripal B.

Camelia Truică a precizat că la nivel naţional circulă tulpinile A/H1N1, A/H3N2 şi B iar toate aceste trei tulpini se regăsesc în vaccinul antigripal utilizat în acest sezon.
În judeţul Călăraşi, numărul total al persoanelor imunizate până la această dată cu vaccin antigripal achiziţionat de Ministrul Sănătăţii a ajuns la 21.270.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Al cincilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Călăraşi, 8 mar /Agerpres/ - Al cincilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil care se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Al doilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Călăraşi, 22 feb /Agerpres/ - Al doilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil din municipiul Călăraşi care nu se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică...
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Teleorman: Aproximativ 6% din cantitatea de vaccin antigripal solicitată ajunge în judeţ în prima tranşă Prima tranşă de doze de vaccin antigripal ajunge marţi în judeţul Teleorman, potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Luminiţa Dumitraşcu, tranşa însumând aproximativ 6% din cantitatea solicitată.
Călăraşi: Peste 3.380 de persoane din judeţ s-au vaccinat antigripal Peste 3.380 de persoane care aparţin categoriilor de risc s-au vaccinat antigripal, de la începutul acestui sezon până în prezent, la nivelul judeţului Călăraşi.