Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Cadrele medicale învaţă pe bani europeni să utilizeze calculatorul
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 84 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud vor avea ocazia să urmeze cursuri de utilizare a calculatorului, pentru a putea ţine evidenţa cabinetelor medicale, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.
Proiectul lansat marţi la nivelul judeţului se numeşte 'TIC - instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii' şi este finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Solicitantul proiectului este SC Brahms Internaţional SRL Braşov, în parteneriat cu Colegiile medicilor din judeţele Braşov, Bacău, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi Vâlcea, iar valoarea proiectului se ridică la peste 3,8 milioane lei, din care asistenţa nerambursabilă este de circa 2,95 milioane lei.

Potrivit managerului de proiect, Monica Păltineanu, în judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi instruite 84 de cadre medicale, cursurile urmând să se finalizeze la sfârşitul lunii noiembrie, iar opt dintre cursanţi vor obţine şi permisul ECDL.
Preşedintele Colegiului medicilor Bistriţa-Năsăud, Dan Cocoi, a declarat marţi, în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia lansării proiectului, că necesitatea unui astfel de demers este dată de birocraţia existentă în sistemul sanitar.
Cursurile vor începe în data de 28 februarie, primele două grupe din totalul de şapte fiind deja formate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Peste 80 de cadre medicale au descoperit tainele calculatorului pe bani europeni Peste 80 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud au descoperit tainele calculatorului în cadrul proiectului "TIC - instrument de lucru pentru personalul din cadrul sănătăţii", finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013...
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...
Bistriţa-Năsăud: Cadrele medicale, pregătite să emigreze Trei cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud au depus în cursul lunii septembrie, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), documentele necesare pentru recunoaşterea pregătirii profesionale în alte ţări ale Uniunii Europene, cu intenţia de a emigra.
Mureş: Peste 560 de angajaţi din sănătate au urmat cursuri de utilizare a calculatorului Peste 560 de angajaţi din sănătate, din judeţele Braşov, Bacău, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Vâlcea au urmat cursuri de utilizare a calculatorului în cadrul proiectului 'TIC - Instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii', din cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013...
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Bistriţa-Năsăud: Proiect de reducere a stresului în rândul copiilor spitalizaţi, cu ajutorul fotografiei Fundaţia "Inocenţi" din Bistriţa a lansat, miercuri, proiectul "Fotografie pentru sănătate", de care vor beneficia zeci de copii spitalizaţi, care vor fi ajutaţi să treacă peste stresul provocat de tratamentul spitalicesc cu ajutorul artei fotografice.