Cele mai citite
 


Pierderea auzului creşte riscul de demenţă la persoanele în vârstă
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele în vârstă care au probleme cu auzul întâmpină un risc crescut de îmbolnăvire de maladia Alzheimer, iar cu cât pierderea auditivă este mai mare, cu atât şi riscul de demenţă este mai accentuat, conform unui studiu publicat luni de revista americană Archives of Neurology, transmite AFP.
Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Johns Hopkins (Maryland, est) au ţinut sub observaţie medicală 639 de persoane cu vârsta între 36 şi 90 de ani, care nu sufereau de demenţă. Între anii 1990 şi 1994, participanţii au primit mai multe teste în care le-a fost evaluată capacitatea auditivă şi cea mentală. La sfârşitul lunii mai 2008 ei au fost testaţi din nou, de această dată pentru a determina dacă suferă de maladia Alzheimer sau de alte forme de demenţă.

Dintre cei 639 de subiecţi ai studiului, 125 sufereau de o lejeră deficienţă auditivă, 53 sufereau de o deficienţă mai pronunţată, iar 6 sufereau de o pierdere gravă a acuităţii auditive.

În timpul examenului din mai 2008, medicii au diagnosticat 58 de cazuri de demenţă şi 37 de cazuri de Alzheimer şi au putut stabili o corelaţie între îmbătrânire, pierderea auzului şi riscul de senilitate.

Astfel, la participanţii la studiu de peste 60 de ani, pierderea acuităţii auditive este legată de o creştere cu 36,4% a riscului de demenţă. În plus, riscul de îmbolnăvire de Alzheimer creşte cu 20% pentru fiecare 10 decibeli pierduţi din acuitatea auditivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Compuşii conţinuţi de marijuana distrug acumulările de plăci de pe neuronii bolnavilor de Alzheimer (studiu) Maladia Alzheimer, cea mai răspândită formă de demenţă, poate fi adăugată pe lista bolilor care ar putea fi tratate cu ajutorul unor compuşi prezenţi în canabis, conform unui nou studiu publicat de Institutul californian Salk, transmite Popular Science.
O depresie cronică poate reprezenta un semn ce anunţă demenţa (studiu) Persoanele în vârstă de peste 54 de ani care suferă de forme cronice de depresie, care se agravează progresiv, se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de demenţă, conform unui studiu publicat sâmbătă în revista de specialitate The Lancet Psychiatry, care sugerează că această evoluţie a depresiei...
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Stresul suportat la mijlocul vieţii ar putea preceda demenţa /studiu/ Femeile care sunt stresate în perioada de mijloc a vieţii ar putea prezenta un risc sporit de a suferi mai târziu de demenţă, potrivit unui studiu citat marţi de BBC.
A fost descoperită o posibilă legătură între greutatea corporală şi riscul de Alzheimer Oamenii slabi au mai multe riscuri de a dezvolta demenţă, comparativ cu cei cu greutate normală sau obezi, indică un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Diabetes and Endocrinology, informează AFP.