Cele mai citite
 


Attila Cseke: Pe termen mediu şi lung ar trebui să revizuim lista medicamentelor compensate
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat marţi că lista medicamentelor compensate ar trebui să fie revizuită 'pe termen mediu şi lung'.
Ministrul a explicat că lista medicamentelor compensate ajunge să conţină 1000 de substanţe active.
'Pot să vă spun că din 1200 de substanţe active care se găsesc pe piaţă, circa 1000 sunt compensate în România. Procentul reprezintă mult mai mult decât ceea ce dă Franţa sau Ungaria, de exemplu, care au un buget pentru sănătate mult mai mare. Putem să ne facem că nu vedem, că nu avem finanţarea necesară, dar mult mai corect ar fi fost să facem această listă şi în funcţie de posibilităţile societăţii. (...) Pe termen mediu şi lung, cred că va trebui să revizuim această listă. Vom face o analiză şi în funcţie de aceasta vom rezivui lista', a subliniat Cseke.

Acesta a adăugat că 'cea mai mare reuşită' a anului 2010 a fost faptul că s-a reuşit asigurarea 'continuităţii' acestei liste de medicamente compensate.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a fost prezent marţi la şedinţa comisiei pentru sănătate din Senat, în cadrul căreia le-a prezentat senatorilor planul reorganizării unităţilor spitaliceşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Reorganizarea sistemului de sănătate trebuie să meargă mai departe Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea sistemului de sănătate trebuie să meargă mai departe.
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii analizează modificarea listei de medicamente compensate Ministerul Sănătăţii analizează încă modificarea listei de medicamente compensate de stat, a declarat, miercuri, ministrul Attila Cseke.
Bănicioiu despre compensate: Cine făcea declaraţii politice că de la 1 aprilie intră în vigoare lista a vrut să păcălească ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, la Realitatea Tv, că cine "făcea declaraţii politice" că lista de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 aprilie "a vrut să păcălească pacienţii" şi "nu a avut o intenţie serioasă".
Deputaţii au respins moţiunea simplă privind noua listă de medicamente compensate (sinteză) Deputaţii au dezbătut şi respins în această săptămână moţiunea simplă privind noua listă a medicamentelor compensate şi au adoptat tacit un proiect de lege care prevede că vor plăti taxa radio-tv numai cetăţenii care optează pentru serviciile publice de televiziune şi radiodifuziune.
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
Ministrul Sănătăţii a aprobat un ordin privind actualizarea periodică a listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat miercuri un ordin privind criteriile de evaluare a tehnologiilor medicale privind includerea, extinderea indicaţiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor în şi din lista de medicamente compensate şi gratuite.