Cele mai citite
 


Tratament nou pentru hipersensibilitatea dentinară
miercuri, 24 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Bucureşti, 24 iunie /Agerpres/ - A şasea ediţie a Congresului Federaţiei Europene de Parodontologie a avut ca teme de dezbatere ultimele noutăţi în parodontologie şi implantologie, una dintre problematicile abordate fiind cea a hipersensibilităţii dentinare.

Manifestarea ştiinţifică este organizată o dată la trei ani de Federaţia Europeană de Parodontologie, for ce reuneşte cele mai importante asociaţii naţionale de profil.

Cu acest prilej, a fost lansată oficial pe piaţa europeană pasta de profilaxie desensibilizantă Colgate® Sensitive Pro-Relief™ cu tehnologia Pro-Argin™, care tratează hipersensibilitatea dentinară într-o singură aplicare, oferind calmare imediată şi de durată. Hipersensiblitatea dentinară este o problemă de sănătate orală frecventă, care afectează cel puţin 15% din populaţia cu gingii sănătoase şi 73-98% dintre indivizii afectaţi de probleme parodontale. Ea apare în contextul retragerii gingiilor de pe dinte, lăsând descoperită o porţiune din rădăcină sau prin îndepărtarea smalţului de la suprafaţa dintelui. Durerea provocată de această afecţiune este de obicei scurtă şi intensă, apare imediat după expunerea la stimuli şi dispare în scurt timp. Deşi există diferite proceduri, metode şi ingrediente active care pot fi aplicate, este general acceptat de specialişti că recomandările de tratament trebuie să aibă în vedere opţiunile cele mai puţin invazive, cât mai apropiate de mecanismul natural de desensibilizare.

Studiile clinice au dovedit că tratamentul cu arginină şi carbonat de calciu este unul dintre cele mai eficiente şi conservatoare. Tehnologia cu arginină - un aminoacid, component natural al salivei cu efect protector - şi carbonat de calciu ajută la formarea unui strat mineral pe suprafaţa dinţilor care sigilează canaliculele şi blochează transmiterea stimulilor care activează terminaţiile nervoase, provocând durerea. Noul produs, potrivit studiilor clinice, aduce o perspectivă nouă, cu eficacitate semnificativă în managementul hipersensibilităţii dentinare în cabinetele de medicină dentară. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Paste de periaj pentru hipersensibilitate dentinară Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - O nouă pastă de profilaxie cu tehnologia Pro-argin pentru tratarea dinţilor sensibili va fi lansată în curând.
Colgate lansează un produs revoluţionar pentru protecția împotriva cariei dentare: Colgate© Maximum Cavity Protection cu Agentul de Neutralizare al Acizilor™ În cadrul celor două evenimente de importanță majoră în lumea stomatologică, Congresul Internaţional de Medicină Dentară Transilvania şi Expoziţia Internaţională de Echipamente şi Produse de Medicină Dentară DENTA, Colgate, lider mondial în igienă orală, prezintă un produs revoluţionar pentru...
Alzheimer: un nou tratament potenţial studiat pe animale Blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esenţial al acestuia, a oprit formarea de plăci de proteine caracteristică bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american efectuat pe şoareci de laborator, ale cărui rezultate au fost publicate marţi în revista...
Societatea de Stomatologie Estetică din România a lansat primul proiect de economie socială din medicina dentară românească destinat sănătății orale În cadrul proiectului ”DENS - Dezvoltarea EcoNomiei Sociale”, co-finanțat din Fondul Social European, Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) va înființa până la sfârșitul anului viitor 10 cabinete de medicină dentară, reprezentând o premieră în domeniu.
Societatea de Stomatologie Estetică va înfiinţa 10 cabinete pentru grupuri vulnerabile Societatea de Stomatologie Estetică din România va înfiinţa în următoarele 12 luni zece cabinete de medicină dentară în mediul rural şi urban în cadrul proiectului "DENS - Dezvoltarea EcoNomiei Sociale".
Mureş: Studenţii de la Stomatologie se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor la spălat simultan pe dinţi Studenţii Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea Cultural Ştiinţifică, şi-au anunţat intenţia de a intra în Guiness Book prin doborârea, în cadrul proiectului ,,Prietenii dinţişorilor', a recordului mondial la spălat...