Cele mai citite
 


Baseball: Senatori americani cer jucătorilor din MLB să nu mai mestece tutun
marţi, 15 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 15 feb /Agerpres/ - Doi senatori americani au cerut marţi Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB) să interzică orice formă de tutun pe terenurile de baseball şi în vestiare, unde pot fi văzuţi adesea jucătorii mestecând tutun. 'Tutunul de mestecat pune în pericol sănătatea jucătorilor de baseball', au scris senatorii democraţi Richard Durbin şi Frank Lautenberg, într-o scrisoare datată marţi şi adresată responsabilului MLB, Bud Selig.
Acest apel la tutun, continuă aleşii, 'trimite la un mesaj periculos tinerilor suporteri, care pot fi astfel influenţaţi de jucătorii la care se uită ca la modele'.
Potrivit statisticilor citate de cei doi senatori în scrisoare, 'produsele de tabac omoară 443.000 americani în fiecare an, iar în fiecare zi 1.000 de copii şi adolescenţi americani devin noi fumători în mod obişnuit'. Aleşii citează exemplul jucătorului echipei formaţiei Washington Nationals, Steven Strasburg, care a ales recent să renunţe la tutunul de mestecat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Adolescenţii americani consumă mai puţin tutun şi alcool, însă mai mult canabis /studiu/ Adolescenţii americani nu au mai fumat şi nu au mai băut atât de puţin alcool de pe la mijlocul anilor '70, însă consumul lor de canabis nu a fost niciodată mai ridicat ca în prezent, potrivit unui studiu naţional publicat miercuri şi citat de France Presse.
Doar 15% dintre adulţii americani sunt fumători, scădere semnificativă pentru ultimele decenii Doar 15% dintre adulţii americani sunt fumători, fiind cel mai scăzut procentaj înregistrat în ultimele decenii, au anunţat marţi autorităţile sanitare americane, relatează AFP.
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
Ziua internaţională fără fumat Ziua internaţională fără fumat se marchează în acest an la 20 noiembrie. Stabilită la iniţiativa şi sub auspiciile "Uniunii internaţionale contra cancerului" (International Union against Cancer) pentru a treia zi de joi a lunii noiembrie, în fiecare an, Ziua internaţională fără fumat este marcată prin...
Antidot din planta de tutun, în luptă împotriva virusului Ebola Aşa-numitul "ser minune" folosit pentru a-i trata pe cei doi cetăţeni americani bolnavi de Ebola este bazat pe anticorpi extraşi din planta de tutun, conform unui material publicat de Reuters.