Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Medvedev se ocupă de securitatea transporturilor; Putin - de modernizarea spitalelor (revista presei)
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 16 feb - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Preşedintele rus Dmitri Medvedev continuă măsurile pentru asigurarea securităţii transporturilor, pentru a evita repetarea unui atentat similar celui de la aeroportul Domodedovo, în care şi-au pierdut viaţa 36 de persoane, iar premierul Vladimir Putin se ocupă de modernizarea sistemului de sănătate, scriu ziarele moscovite de miercuri.
Securitatea nu ne dă pace, titrează Kommersant, relatând că preşedintele rus Dmitri Medvedev a discutat cu membrii guvernului şi cu reprezentanţii căilor ferate ruse, într-o şedinţă cu uşile închise, măsuri pentru consolidarea securităţii transportulor - de la reorganizarea sistemului securităţii transporturilor până la detalii privind finanţarea acestor măsuri. De asemenea, a fost dezbătută problema asigurării securităţii edificiilor, inclusiv a caselor de locuit. Din 24 ianuarie, când a avut loc atentatul de la Domodedovo, soldat cu moartea a 36 de persoane, liderul de la Kremlin a dat zeci de dispoziţii referitoare la securitatea transporturilor, notează Kommersant.

Atentatele s-au înteţit în Caucazul de Nord. Căutaţi de forţele de ordine pentru pregătirea unor atentate în noaptea de Anul Nou la Moscova, Vitali Razdabudko şi soţia sa Maria Horoşeva au fost, se pare, identificaţi. Potrivit unor informaţii preliminare, ei ar fi teroriştii kamikaze care au atacat luni seara un post de poliţie din Daghestan. Vitalie Razdabudko şi soţia sa au preferat să moară în Caucaz, scrie Moskovski Komsomoleţ. De altfel, ultimele 24 de ore în Caucaz au fost destul de agitate: la graniţa dintre Stavropol şi Karaciaevo-Cerkeski a avut loc un schimb de focuri, iar în capitala Ceceniei, Groznîi, un kamikaze s-a aruncat în aer împreună cu o 'tovarăşă'. Morţi şi răniţi există în ambele tabere: şi în rândul poliţiei, şi între teror işti.

Premierul Vladimir Putin a vizitat unul dintre spitalele municipale, unde a ţinut o şedinţă privind modernizarea sistemului de sănătate, relatează Nezavisimaia Gazeta. Putin a verificat pacienţii şi medicii din Spitalul nr. 1, titrează Kommersant. Putin, însoţit de ministrul sănătăţii şi de şeful clinicilor din oraş, a anunţat derularea unui program de modernizare a spitalelor din Moscova 'fără precedent' şi a promis că după modelul acestora va fi desăvârşit sistemul de sănătate în întreaga ţară. Guvernul va aloca în acest scop, în 2011-2012, suma de 460 de miliarde de ruble (11,5 miliarde de euro).

Rusia va renunţa să participe la construcţia oleoductului Burgas-Alexandroupolis, notează Vedomosti. Rusia se retrage din proiectul conductei ce ar urma să ocolească tranzitul prin strâmtoarea Bosfor şi Dardanele, ceea ce înseamnă că anumite companii ruseşti se vor orienta spre un proiect mai scump sau se vor împăca cu faptul că nu pot să majoreze volumul petrolului exportat prin Marea Neagră. Companiile ruseşti Transneft, Rosneft şi Gazprom neft vor anunţa joi că încetează finanţarea proiectului.

Rusia şi Marea Britanie fac eforturi pentru reanimarea relaţiilor, care mult timp nu puteau fi catalogate altfel decât ostile, scrie Kommersant pe pagina de politică externă. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a convenit cu omologul său britanic, William Hague, să rezolve controversele învechite, ca acestea să nu împiedice evoluţia cooperării. Prima vizită la Londra în cariera sa de şapte ani de ministru a decurs într-un context puţin favorabil. Pe lângă faptul că în Marea Britanie se desfăşoară procesul în cazul Katei Zatuliveter, asistenta deputatului britanic Mike Hancock, acuzată de spionaj în favoarea Moscovei, cu o săptămână înainte de vizita lui Lavrov, Rusia l-a expulzat pe corespondentul ziarului The Guardian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Irak: Şapte morţi într-un atentat sinucigaş comis de SI într-o cafenea Un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer duminică printre tineri irakieni adunaţi într-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, ucigând cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia.
Ministrul Sănătăţii: Trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat la Bucharest Forum / Keystone Projects, organizat de Institutul Aspen România, că trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate şi să fie stimulată crearea de centre sanitare.
UPDATE Atentat sinucigaş la Bagdad soldat cu cel puţin 12 morţi Cel puţin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Bagdad, au anunţat serviciile de securitate şi cele medicale, relatează AFP.
Atentat cu maşină-capcană la Bagdad, cel puţin 13 morţi Un atentat cu maşină-capcană a făcut cel puţin 13 morţi şi 39 de răniţi sâmbătă la Bagdad, a anunţat poliţia irakiană.
Yemen: Cel puţin 25 de recruţi de poliţie, ucişi într-un atentat revendicat de Statul Islamic Cel puţin 25 de recruţi de poliţie din Yemen au fost ucişi şi 60 răniţi duminică într-un atentat sinucigaş care a vizat un centru de recrutare din sud-estul ţării, potrivit unui oficial şi unor surse medicale, transmite France Presse.
Atentat sinucigaş la Bagdad soldat cu cel puţin 12 morţi Cel puţin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Bagdad, au anunţat serviciile de securitate şi cele medicale, relateazî AFP.