Cele mai citite
 


Băuturile energizante pot fi periculoase pentru tineri
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New York, 16 feb/Agerpres/ - Potrivit unui studiu american, băuturile energizante pot fi periculoase pentru copii şi adolescenţi, îndeosebi din cauza conţinutului mare de cafeină. Ele pot avea efecte secundare serioase, scrie site-ul maxisciences.com.
În studiul publicat în revista 'Pediatrics', medici americani de la Universitatea din Miami au tras semnalul de alarmă. Potrivit datelor pe care le-au strâns din diferite surse, tinerii care beau în exces astfel de băuturi pot avea palpitaţii cardiace, crize, halucinaţii, atacuri, să fie irascibili şi, în cazuri extreme, chiar să moară subit. Printre cazurile studiate se află cel al unei studente americane de 18 ani care a stat în spital cinci zile după ce a consumat două băuturi energizante.

Se pare că principala cauză ar fi conţinutul ridicat de cafeină, de patru-cinci ori mai mult decât în băuturile acidulate. În cazul unui consum mare, capacitatea de stimulare a substanţei ar putea deveni cu adevărat periculoasă pentru organismele tinere, cu atât mai mult cu cât efectele ar putea fi accentuate de alte ingrediente din băutură. Oamenii de ştiinţă n-au reuşit deocamdată să determine care ar fi consumul 'sigur' pentru copii, adolescenţi şi tinerii adulţi.

'Vrem să descurajăm consumul de rutină', spune dr Steven Lipshultz, coautor al raportului. Cercetătorii mai studiază şi efectele pe termen lung ale băuturilor energizante, mai ales la persoanele sensibile. Până la realizarea altor studii, medicii pediatri americani sugerează reglementarea vânzărilor, ca şi la alcool şi ţigări, încheie site-ul maxisciences.com.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce contin bauturile energizante Cafeina: stimulent al sistemului nervos central. Efecte adverse: nervozitate, anxietate, insomnie, tahicardie, palpitatii, paralizie, halucinatii, etc. (Aceste bauturi energizante contin de trei ori cantitatea de cafeina gasita in bauturile carbogazoase, iar bauturile energizante de tip “shots”...
Băuturile energizante, alcoolul şi sportul alcătuiesc un cocktail exploziv Băuturile energizante cu cu cafeină pot reprezenta un risc cardiac sau neurologic, arată Agenţia pentru securitate sanitară din Franţa (Anses), preluată de lefigaro.fr.
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...
Amestecul de alcool cu băuturi energizante, mai periculos decât alcoolul simplu Asocierea alcoolului cu băuturile energizante este mai periculoasă pentru sănătate decât consumul de alcool simplu, relevă un nou studiu, citat sâmbătă de cotidianul britanic Daily Telegraph.
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.
Un studiu a încercat să evalueze în ce măsură tinerii americani sunt dependenţi de internet Unul din 25 de adolescenţi americani au mărturisit că resimt 'nevoia irezistibilă' de a naviga pe Internet, se simt tensionaţi atunci când nu se află on-line sau au încercat să se lase de internet ori măcar să reducă timpul pe care îl petrec conectaţi, relevă un studiu preluat vineri de Reuters.