Cele mai citite
 


Centru pentru tratarea copiilor şi adolescenţilor cu astm
miercuri, 24 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie
 

Bucureşti, 24 iunie /Agerpres/ - Copiii şi adolescenţii afectaţi de astm bronşic pot primi, începând din această săptămână, consultaţii de specialitate, investigaţii şi consiliere emoţională la Centrul Mialga Med.

Aici se pot efectua consultaţii de specialitate pediatrică (spirometrie, peakflowmetrie şi aerosoli) şi psihiatrică (psihoterapie individuală, consiliere psihiatrică individuală, consiliere familială), centrul oferind un sprijin complex pentru copiii şi adolescenţii bolnavi de astm bronşic. Se efectuează investigaţii de specialitate, care se realizează în general în spitale, pacienţii şi familiile acestora scutind astfel timp.

Noua unitate sanitară a fost inaugurată joi, prilej cu care au fost abordate teme legate de importanţa cunoaşterii astmului bronşic şi a implicaţiilor asupra individului afectat şi a aparţinătorilor acestuia, necesitatea oferirii de servicii medicale integrate şi sprijinul acordat pentru socializarea copilului şi tânărului cu astm bronşic.

"Educaţia este, probabil, instrumentul cel mai important în tratamentul astmului bronşic. Toate informaţiile pe care le primesc persoanele care intră în contact cu copilul bolnav (familie, persoane de supraveghere, educatori, profesori, antrenori) au o importanţă covârşitoare. Astmul necesită o relaţie de parteneriat permanent între copil, părinte şi medic. Scopul acestui parteneriat este de a le oferi copiilor şi familiilor acestora o viaţă liberă de constrângere, bazându-se pe comunicare deschisă şi încredere reciprocă", a declarat doctor Gabriela Şuiu.

În România, prevalenţa bolii a crescut de la 5,03% în 1994-1995, până la 7% în perioada 2000-2001.

Estimativ, în România, unul din 20 de copii de vârstă şcolară are astm bronşic (diagnosticat sau nu), ţara noastră fiind printre ţările cu cea mai mică prevalenţă a astmului bronşic din Europa. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Astmul Multe persoane cred ca astmul este mai curand o boala a copilariei, si nu o problema deosebita a adultilor. Statisticile medicale arata ca intr-adevar copiii au o pondere mai mare decat adultii in randul persoanelor tratate de astm.
În România există două milioane de pacienţi cu astm şi bronşită cronică În România există două milioane de pacienţi diagnosticaţi cu astm şi bronşită cronică, dar această cifră este departe de a reprezenta o numărătoare finală, din cauza numeroaselor cazuri nediagnosticate, a declarat, luni, prof. dr. Paul Stoicescu, de la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din...
Vânzările de apă minerală medicinală s-au dublat Sfântu Gheorghe, 16 aug /Agerpres/ - Apa minerală medicinală de Vâlcele, una dintre cele mai bogate în magneziu din lume, are tot mai mare căutare, dovadă că vânzările s-au dublat în ultimul an.
Numărul cazurilor de astm la copii, în creştere Astmul este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice din întreaga lume, a subliniat luni într-o conferinţă de presă prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Astmului.
Astmul, o afecţiune des întâlnită în rândul înotătorilor olimpici Înotătorii, în special cei care practică înotul de performanţă, sunt mai predispuşi să aibă astm decât competitorii altor sporturi de apă, potrivit unui nou studiu referitor la sportivii olimpici, citat de Reuters.
Astmul poate fi controlat! Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticati cu astm pot duce o viaţă normală, activă, dacă respectă...