Cele mai citite
 


Vâlcea: 65 de mame minore, monitorizate de DGASPC
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 60 de mame minore din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu sunt în programul de monitorizare post-integrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (DGASPC), a declarat, miercuri, directorul adjunct al instituţiei, dr. Roxana Radu.
'Din cifrele furnizate de unităţile sanitare până acum avem 33 de mame minore la Râmnicu Vâlcea, la Drăgăşani avem 19, la Horezu 11, plus ce mai avem noi în monitorizare. În realitate sunt mult mai mari cifrele, pentru că Brezoi şi Bălceşti încă nu ne-au raportat. Aceste mame minore au primit din partea Direcţie consiliere pentru reintegrare în familie şi pentru prevenirea abandonului copilului', a precizat dr. Radu.
Potrivit acesteia, 15 mame şi copii se află în Centrul Maternal al DGASPC.
'Serviciile oferite de DGASPC au constat în colaborarea cu unităţile sanitare, cu reprezentanţii autorităţilor locale. Din punctul meu de vedere ar trebui mai mult efort pe tema educaţiei sexuale, pentru prevenirea sarcinilor la asemenea vârste. Aici medicii de familie, dar şi şcoala trebuie să joace un rol important. Cel mai greu de pătruns este însă în comunităţile de etnie romă, destul de etanşe şi tributare unor tradiţii complet anacronice. Mă refer la acele 'căsătorii' premature, de unde ies cele mai multe fetiţe abuzate psihic şi sexual la vârste fragede', a subliniat dr. Roxana Radu.
În acest sens, DGASPC are mai multe anchete în desfăşurare împreună cu poliţia şi autorităţile locale cu privire la prevenirea în aceste comunităţi a practicilor contrare drepturilor copilului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Peste 20 de nou născuţi au fost abandonaţi în maternităţile din judeţ de la începutul anului Un număr de 23 de nou născuţi au fost abandonaţi de mame în spitale din judeţul Vâlcea de la începutul anului şi până în prezent, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Antonie Ceauşu, în cadrul unei şedinţe la Instituţia Prefectului...
Aproximativ 200 de copii din Vâlcea suferă de autism, potrivit unui raport al DGASPC Aproximativ 200 de copii suferind de autism sunt monitorizaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, a declarat miercuri directorul instituţiei, Nicolae Badea, în şedinţa Comitetului pentru Dialog Social de la Instituţia Prefectului.
Vâlcea: Femei, victime ale violenţei conjugale, internate la Centrul social maternal Peste 150 de femei, victime ale violenţei în familie, au fost consiliate şi tratate, în ultimii doi ani, la Centrul maternal din Râmnicu Vâlcea.
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Mehedinţi: Peste 50 de mame minore monitorizate de autorităţile locale de la începutul anului Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGAPC) Mehedinţi a solicitat unor primării din mediul rural să monitorizeze un număr de 57 de mame care în 2014 au născut înainte de a împlini vârsta de 18 ani.
Vâlcea: Cinci cazuri de abandon înregistrate în maternităţile vâlcene în acest an Numărul copiilor abandonaţi în maternităţile vâlcene de la începutul anului este de cinci, în scădere faţă de cel de anul trecut, când 11 copii au fost abandonaţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Roxana Radu, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...