Cele mai citite
 


Michelle Obama îndeamnă femeile să alăpteze
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 16 feb /Agerpres/ - Michelle Obama şi-a extins campania împotriva obezităţii infantile îndemnând femeile să alăpteze şi cerând îndepărtarea barierelor din calea alăptatului la locul de muncă, relatează The Daily Telegraph în ediţia de miercuri.
?
Administraţia Obama a introdus deja norme de lucru mai flexibile şi scutiri de impozite pe echipamentele care le ajută pe femei să alăpteze la locul de muncă.

Un studiu recent publicat în revista Pediatrics a constatat ca bebeluşii care au fost alăptaţi în primele 4-6 luni au fost mai puţin susceptibili de a fi supraponderali sau obezi decât copiii hrăniţi cu ajutorul laptelui praf şi cei care au început să consume alimente solide înainte de luna a patra de viaţă.

Declaraţiile lui Michelle riscă să creeze o nouă controversă după ce Prima Doamnă fusese acuzată de Sarah Palin, fosta guvernatoare de Alaska şi de alţii că încearcă să se folosească de puterea guvernului pentru a dicta comportamentul privat, în acest caz obiceiurile alimentare.

Declaraţiile lui Michelle vin în contextul în care celebrul model Giselle Bundchen a făcut furori anul trecut, atunci când a declarat că ar trebui să existe o lege la nivel mondial care să oblige mamele să îşi alăpteze copiii timp de şase luni.

Aproximativ trei sferturi din mamele americane alăptează, o proporţie puţin mai mare decât cea din Marea Britanie, dar mai mică decât cea din ţările în curs de dezvoltare.

Intervievată cu privire la campania sa anti-obezitate 'Let's Move', Michelle a explicat că a dorit să se concentreze asupra momentelor importante din viaţa unui copil. 'Ceea ce învăţăm acum este că intervenţia timpurie este cheia. Alăptarea. Copiii care sunt alăptaţi au o tendinţă mai scăzută de a fi obezi', a subliniat ea.

Michelle Obama a vorbit anterior şi despre cum a mers la un interviu de angajare, atunci când îşi alăpta fiica cea mică, Sasha, acum în vârstă de opt ani. 'Am înfăşat copilul, l-am pus în cărucior şi l-am luat cu mine. M-am rugat ca prezenţa ei să nu mă descalifice automat'.

'Am fost norocoasă pentru că în primul rând a dormit în tot timpul interviului. Încă alăptam - dacă nu spun prea mult. Şi am obţinut postul', a explicat Prima Doamnă.

Casa Albă este sensibilă la acuzaţiile că Michelle Obama dictează ce ar trebui să facă femeile. În acest context, Robin Schepper, director al campaniei 'Let's Move', a insistat la 'Politics Daily' că Prima Doamnă 'nu le spune femeilor să alăpteze'.

Nu este prima intervenţie a Primei Doamne pe acest subiect. În luna septembrie, Michelle a atras atenţia cu privire la problemele de obezitate şi numărul scăzut de femei care alăptează în rândul americancelor de culoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.
Alaptarea - beneficiile laptelui matern Alaptarea presupune hranirea unui copil cu laptele provenit din sanul matern. Laptele matern este un lichid “viu” ce protejeaza copiii de boli si contribuie in mod activ la dezvoltarea fiecarui sistem din organismul copilului. Alaptarea stimuleaza sistemul imunitar al bebelusilor si protejeaza impotriva...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
Alăptarea copiilor pe perioade mai lungi nu micşorează riscul acestora de a deveni supraponderali sau obezi Alăptarea copiilor pe perioade mai lungi de timp nu are efectul de a scădea riscul ca aceştia să devină supraponderali sau obezi în timpul copilăriei, conform unui nou studiu european care infirmă concluziile privind efectele benefice ale alăptării pe perioade mai îndelungate, informează LiveScience...
Britanicii se află în topul supraponderalilor din vestul Europei Tinerele din Marea Britanie sunt mai corpolente decât oriunde în vestul Europei, una din 12 fiind obeze, indică un studiu citat de cotidianul britanic The Independent.