Cele mai citite
 


MB: Spitalele vor să-i dea afară cu forţa pe vârstnicii care le 'blochează' paturile
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 16 feb /Agerpres/ - Mai multe spitale britanice au ameninţat că vor face apel la legea referitoare la persoanele nedorite, pentru a-i da afară cu forţa pe pacienţii bătrâni care le 'blochează' paturile, informează ziarul Daily Mail, citat miercuri de Efe.
Bătrânilor care refuză să părăsească spitalele, de multe ori pentru că se simt prea slăbiţi din punct de vedere fizic sau psihic pentru a avea grijă de ei înşişi, li se va da un termen de 48 de ore pentru a pleca din centrele medicale.

Dacă vor refuza, conducerea centrelor spitaliceşti va obţine - în ultimă instanţă - un ordin judecătoresc, în care îi va acuza pe vârstnici că ocupă ilegal paturile. Bătrânii ar putea fi obligaţi chiar să suporte cheltuielile făcute cu întreţinerea lor, susţine ziarul citat.

'Situaţia este foarte tristă. Este foarte dificil ca aceşti pacienţi să obţină ajutorul de care au nevoie în comunităţile din care fac parte. Nu există suficiente resurse', a declarat Katherine Murphy, reprezentanta Asociaţiei Pacienţilor, cu privire la măsurile anunţate de unităţile medicale 'Aintree Unviesity Tust', 'Southport' şi 'Ormskirk Hospital Trust'.

Pacienţii cu demenţă senilă sunt de cele mai multe ori respinşi de centrele de bătrâni, în timp ce unii bătrâni au nevoie de instalarea unor echipamente speciale în casele lor, pentru a putea urca scările.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Circa 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă vor fi înregistrate în China până în 2050 China se confruntă cu o criză în domeniul asistenţei medicale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în condiţiile unui rapid proces de îmbătrânire a populaţiei, predicţiile indicând că până în anul 2050 vor fi înregistrate 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă, informează Alzheimer's Disease ...
Pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi arată că pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă şi îndeosebi de Alzheimer, scrie passionsante.be.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...