Cele mai citite
 


'Moartea domnului Lăzărescu' în variantă ucraineană
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Kiev, 16 feb /Agerpres/ - Cinci pacienţi fără adăpost, cu handicapuri severe, au fost externaţi dintr-un spital din Kiev şi conduşi într-o staţie de autobuz, pe un ger de minus 10 grade, unde au fost lăsaţi să piară în frig. 'Vă voi trimite într-un loc în care va fi mai uşor să muriţi', le-a spus medicul de gardă, în semn de rămas bun. O femeie din grupul celor cinci persoane defavorizate chiar a pierit, iar Parchetul ucrainean încearcă să elucideze în prezent această crimă, relatează miercuri ziarul Gazeta po-kievski.
Nu, nu este un scenariu al unui film macabru; în zilele noastre, viaţa bate ficţiunea. Tragedia s-a produs în data de 11 februarie a acestui an la Spitalul clinic nr.1 din capitala Ucrainei. Protagonistul nu este un simplu cadru medical, ci chiar şeful Secţiei de terapie pentru persoanele defavorizate, care a însărcinat doi dintre sanitari să-i urce pe cei cinci pacienţi într-un microbuz şi să-i însoţească până la Vâşgorod, o periferie din nordul Kievului.

La Vâşgorod, aceştia urmau să fie internaţi la spitalul raional central, de unde ar fi urmat să fie transferaţi la Centrul din Kiev pentru adaptare socială a persoanelor în vârstă, cu handicap şi a celor care nu au reşedinţă permanentă.

În loc de aceasta, cei doi sanitari i-au lăsat pe cei cinci defavorizaţi cu handicap în staţia de autobuz din Vâşgorod, situată la 300 de metri de spital. Abia spre seară, după mai bine de patru ore de aşteptare, o ambulanţă de la spitalul raional din Vâşgorod a venit să-i ia, dar pentru femeia cu probleme la picioare a fost însă prea târziu. Ea s-a stins din viaţă la puţin timp, de hipotermie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
MS: În ultimele 24 de ore 215 persoane au fost transportate la adăposturi Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore este de 215.
Alti cinci oameni au murit de frig; Numărul deceselor a ajuns la 39 Alte cinci persoane au decedat din cauza frigului în judeţele Bihor, Botoşani, Vâlcea şi Timiş (2), astfel încât numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea 'cod galben de ger' emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 39, se arată într-un comunicat de presă...
Aproape 300 de persoane au fost transportate de SMURD şi ambulanţă la spitale în ultimele 24 de ore Aproximativ 300 de persoane, oameni fără adăpost şi persoane afectate de hipotermie, au fost transportate în ultimele 24 de ore de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţi sanitare şi centre sociale, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
Echipajele Serviciului de Ambulanţă vor patrula pentru a duce persoanele fără adăpost în centrele de asistenţă socială Echipajele Serviciului de Ambulanţă (SABIF) vor patrula în Capitală, începând de vineri seara, pentru a prelua şi duce în adăposturi persoanele care nu au adăpost, informează un comunicat al Prefecturii Bucureşti, remis AGERPRES.
Galaţi: Un bărbat a murit de frig Un bărbat de 59 ani a fost găsit decedat de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ), cauza decesului fiind hipotermia care i-a provocat bărbatului un stop cardio-respirator, a anunţat luni şeful SAJ Galaţi, Mihai Polinschi.