Cele mai citite
 


Bază de date cu minorii şi consumatorii de produse etnobotanice, în Sectorul 2
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Poliţia Locală a Primăriei sectorului 2 al Capitalei realizează o bază de date cu minorii şi consumatorii de produse etnobotanice, în prezent aceasta incluzând 11 minori, potenţiali consumatori de produse etnobotanice, dintre care cel mai mic are vârsta de 16 ani.
În evidenţele Primăriei Sectorului 2 figurează în prezent peste 200 de persoane din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa care au fost legitimate şi identificate în preajma magazinelor de vise în acţiunea de descurajare a consumului de etnobotanice. Întreaga listă a consumatorilor va fi anexată la proiectul de lege la care lucrează primarul Neculai Onţanu pentru interzicerea comercializării de produse etnobotanice. ???????
Pe baza datelor obţinute, cadrele Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 au luat legătura cu părinţii acestora în vederea informării asupra comportamentului copiilor, precum şi a avertizării asupra riscurilor majore la care se expun tinerii, precum şi în încercarea de a-i determina să le salveze viaţa minorilor până nu devin dependenţi.
Timp de o săptămână de când au fost închise de primarul Neculai Onţanu toate cele 33 de magazine de produse etnobotanice din sector, atât ziua, cât şi în mod special noaptea, patrulele Poliţiei Locale a primăriei supraveghează aceste spaţii comerciale pentru descurajarea celor care doresc să le deschidă, dar şi a consumatorilor care sunt legitimaţi şi introduşi în baza de date.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Continuă confiscările de produse etnobotanice din sectorul 2 Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Poliţiştii locali ai Primăriei Sectorului 2 şi cadre ale Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au confiscat produse etnobotanice din patru magazine şi au aplicat 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 22.100 de lei, în cadrul raziei care a avut loc în cursul...
Plante cu efecte psihotrope, vândute legal în România Focşani, 25 feb /Agerpres/ - Zeci de magazine vând în România combinaţii de plante etnobotanice cu efecte similare drogurilor, transmite corespondentul AGERPRES.
Echipe mixte de control pentru verificarea magazinelor ce comercializează produse etnobotanice Bucureşti, 27 feb /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti şi Direcţiei Agricole au...
Linii telefonice împotriva magazinelor de vise din sectorul 2 Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Bucureştenii au la dispoziţie două numere de telefon la care pot anunţa non-stop cazurile în care 'magazinele de vise' din sectorul 2, închise de autorităţi, se deschid ilegal.
Controale la magazinele de etnobotanice din Bucureşti Echipe mixte de control au început verificarea legalităţii activităţii magazinelor ce comercializează produse etnobotanice, potrivit unui ordin al prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei.
Prefectul Capitalei propune interzicerea magazinelor etnobotanice Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a admis, luni, că existenţa magazinelor etnobotanice are în multe cazuri efecte negative asupra tinerilor şi a amintit, la o conferinţă de presă, că poartă discuţii cu Serviciul Antidrog în scopul modificării legislaţiei pentru interzicerea...