Cele mai citite
 


Guvernul a adoptat OUG privind numirea managerilor de spitale
miercuri, 24 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 24 iunie /Agerpres/ - Managerul persoană fizică sau reprezentantul desemnat de managerul persoană juridică trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior în domeniul medical, economic, juridic sau administrativ şi al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de MSP, se precizează într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Executiv şi publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Potrivit acesteia, pentru spitalele clinice în care se desfăşoară şi activitatea de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală, managerul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de MSP şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

Contractul individual de muncă al persoanei care ocupă funcţia de manager se suspendă de drept pe perioada exercitării mandatului, iar funcţia de manager este incompatibilă cu exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical, didactic şi de studiu profesional, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice, se menţionează în OUG, care modifică şi completează legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Totodată, persoanele care îndeplinesc funcţia de manager pot desfăşura activitate medicală în instituţia respectivă.

Contractul individual de muncă al persoanelor care ocupă funcţii de conducere specifice comitetului director se suspendă de drept pe perioada exercitării mandatului.

Începând cu data intrării în vigoare a acestei OUG, adică data publicării în MO, funcţia de manager sau manager interimar al spitalului, ocupată în prezent potrivit legii, poate fi exercitată numai de persoana fizică sau reprezentantul desemnat de managerul persoană juridică care îndeplineşte dispoziţiile acestui act normativ.

În termen de 3 zile, ministrul sănătăţii numeşte prin ordin comisii în vederea analizării şi verificării îndeplinirii de către manageri a dispoziţiilor OUG.

Comisiile vor întocmi în 30 de zile de la numire un raport privind îndeplinirea sau neîndeplinirea de către manageri sau manageri interimari de spital a dispoziţiilor aprobate de Executiv.

Potrivit Executivului, actul normativ este impus de ''problemele apărute în sistemul de asistenţă spitalicească din România, ca urmare a managementului defectuos la nivelul unui număr însemnat de spitale, cu consecinţe directe în calitatea îngrijirilor medicale acordate populaţiei.''AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OUG: Universităţile şi facultăţile de medicină acreditate pot prelua spitale Universităţile de medicină şi farmacie şi facultăţile de medicină acreditate pot avea în administrare unităţi sanitare cu paturi (spitale), potrivit OUG 2/2014 publicată miercuri în Monitorul Oficial şi prezentată de ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu.
OUG: Autorităţile locale pot finanţa salariile personalului medical Autorităţile locale pot finanţa salariile personalului medical (medici şi asistenţi medicali), dar şi alte tipuri de cheltuieli medicale, potrivit OUG 2/2014 publicată miercuri în Monitorul Oficial şi prezentată de ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu.
M. Boitan (PNL): Sistemul de clawback prevăzut de OUG 68/2011 este stipulat şi în alte Ordonanţe ale Guvernului Senatorul PNL, Minerva Boitan, membru în Comisia pentru sănătate, susţine că prevederile Ordonanţei 68/2011 privind introducerea sistemului de clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor (taxare pe vânzările de medicamente), aflată în discuţie în Comisie, sunt deja...
Premierul a primit confirmarea din partea secretarului general al Guvernului că OUG privind salariile medicilor va fi publicată în MO Premierul Victor Ponta a primit confirmarea din partea secretarului general al Guvernului, Ion Moraru, că în cursul zilei de miercuri ordonanţa de urgenţă care cuprinde şi majorarea salariilor personalului din sistemul sanitar cu 25% de la 1 octombrie urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Ordonanţa privind desfiinţarea unor posturi vacante în sistemul bugetar, publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernelor ori a ministerelor...