Cele mai citite
 


UPDATE Guvernul ar urma să înăsprească legislaţia privind regimul substanţelor halucinogene
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Ministerele Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi Agriculturii ar urma să promoveze, în şedinţa de Guvern de miercuri, un ordin comun prin care să fie întărită activitatea în ceea ce priveşte controlul, combaterea comercializării şi consumul de substanţe cu efect psihotrop, aşa-numitele plante etnobotanice.
Pe agenda şedinţei Executivului figurează o analiză cu privire la măsurile necesare pentru combaterea consumului şi comercializării de substanţe noi cu efecte psihoactive.
În prezent, există un act normativ care interzice comercializarea acestor produse, dar el se referă la numai la 43 de substanţe.
Totodată, pe agenda şedinţei Executivului se află o informare privind absorbţia fondurilor europene, o informare privind Planul naţional de dezvoltare a infrastructurii şi o alta referitoare la sprijinirea mediului de afaceri (stadiul listei cu proiectele de parteneriat public-privat).
Guvernul ar putea aproba, în şedinţa din această săptămână, şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor privind dobândirea dreptului de folosinţă pe o perioadă determinată a unuia sau a mai multor spaţii de cazare, a contractelor pe termen lung privind dobândirea unor beneficii pentru produsele de vacanţă, a contractelor de revânzare, precum şi a contractelor de schimb.
Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se mai află aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, precum şi a Listei programelor finanţate din Fondul de mediu în anul 2011.
Guvernul ar putea decide şi transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului Orăşenesc Tăşnad de la Consiliul Local la CJ Satu Mare şi desfiinţarea acestui spital prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul spitalului judeţean, dar şi desfiinţarea Centrului de Cercetări şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei şi reorganizarea Spitalului Orăşenesc din localitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai în Capitală va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare:
Nouă spitale bucureştene vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada 12-15 august Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 12-15 august, cu ocazia sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului".
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.