Cele mai citite
 


Timiş: A fost inaugurat Centrul de perfuzii din cadrul spitalului municipal
miercuri, 16 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 16 feb /Agerpres/ - Centrul de Perfuzii destinat pacienţilor care suferă de afecţiuni reumatologice cronice a fost redeschis, miercuri, complet refăcut şi modernizat.
Centrul de Perfuzii Timişoara din cadrul Spitalului Municipal Timişoara deserveşte anual un număr de 1.500 pacienţi cu diferite afecţiuni reumatologice.
'Pacienţii care beneficiază de aceste tratamente sunt incluşi în Programul Naţional de Poliartită Reumatoidă. Tratamentele sunt foarte scumpe pentru aceşti bolnavi cronici, lunar se cheltuie circa 1.000 de euro pe pacient, cheltuielile fiind suportate total de Casă, pentru că prin recuperarea persoanelor active atinse de această maladie handicapantă se fac economii mai mari decât dacă ar fi lăsaţi să fie răpuşi de invaliditate şi să li se plătească pensii de boală. La noi vin pacienţi din toată ţara, inclusiv din străinătate. Suntem un Centru de excelenţă selectat de pacienţi. Boala este cruntă, ea putând apărea din timpul vieţii intrauterine, nu de puţine ori, în astfel de cazuri, impunându-se avortul', a declarat prof. dr. Nemeş.
Poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă şi artropatia psoriazică sunt afecţiunile reumatologice inflamatorii cele mai frecvent întâlnite. Evoluţia naturală a acestor boli conduce pacientul către anchiloză şi imobilizare la pat, cu scăderea speranţei de viaţă cu până la 10 - 15 ani.
'Nevoile de îngrijire asociate pacientului cronic reumatologic sau pacientului vârstnic cu afecţiuni reumatologice sunt complexe şi variate. Întotdeauna se porneşte de la un consult reumatologic combinat cu metode de diagnostic specific pentru care avem nevoie de o serie de investigaţii paraclinice speciale. Toate aceste etape constituie baza în certificarea diagnosticului şi în formularea unui tratament adecvat. Necesitatea unui centru modern de reumatologie în Timişoara s-a conturat în ultimii ani, care, dotat cu un centru specializat de aplicare a terapiilor moderne perfuzabile, constituie baza succesului în abordarea pacientului cu afecţiune reumatismală inflamatorie' consideră prof. dr. Dan Nemeş.
Afecţiunile reumatologice reprezintă pentru pacient o serie de cheltuieli financiare considerabile aferente diagnosticării şi tratamentului, la care se adaugă cheltuielile de întreţinere, deloc de neglijat, având în vedere că, de cele mai multe ori, pacientul este nevoit să renunţe la activitatea sa profesională.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Centru de medicină genomică, inaugurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, miercuri, Centrul de Medicină Genomică (CMG), axat pe cercetarea în domeniul bolilor genetice rare.
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: UMF a inaugurat un laborator unic în ţară de diagnostic precoce al cancerului de sân Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, joi, unicul laborator ultraperformant din ţară de diagnostic molecular pentru depistarea precoce a anomaliilor mamare care pot evolua spre cancerul de sân.
Timiş: UMF a inaugurat Laboratorul de simulatoare al Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră naţională Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, miercuri, Laboratorul de simulatoare a Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră în învăţământul românesc.
Timiş: Ambasadorul Franţei a inaugurat noul sediu al consulatului onorific Ambasadorul Francois Saint-Paul, a inaugurat, marţi, noul sediu al consulatului onorific al Franţei de la Timişoara, cu această ocazie fiind marcată, în prezenţa a zeci de francezi care derulează afaceri în oraşul bănăţean, şi preluarea mandatului de consul onorific de către Cosmin Brânzan.
Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.