Cele mai citite
 


Sanofi-Aventis a preluat Genzyme pentru 20,1 miliarde de dolari
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 16 dec / Agerpres/ - Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, cel mai mare jucător pe piaţa românească de medicamente, a reuşit să obţină controlul asupra companiei americane de biotehnologie Genzyme, după ce a majorat considerabil oferta de preluare, transmite AFP.
Sanofi-Aventis va plăti 20,1 miliarde de dolari (14,89 miliarde de euro), sau 74 de dolari pe acţiune, pentru Genzyme, urmând să plătească suplimentar 3,8 miliarde de dolari în funcţie de performanţele companiei americane, au anunţat într-o declaraţie cele două firme. Conducerile Sanofi-Aventis şi Genzyme au aprobat tranzacţia, care s-ar putea încheia la începutul trimestrului doi din 2011.
Iniţial Sanofi-Aventis oferea 69 de dolari pentru fiecare acţiune Genzyme, sau 18,5 miliarde de dolari pentru întreaga companie.
Achiziţia este a doua cea mai mare în istoria biotehnologiei şi va ajuta Sanofi să compenseze declinul veniturilor, provocat de medicamentele care nu se mai află sub protecţia patentului.
Pe baza datelor furnizate de compania de analiză şi studii de piaţă Cegedim România, piaţa farmaceutică locală este evaluată la două miliarde euro anual, iar principalii jucători sunt Sanofi-Aventis, Hoffmann La Roche şi Pfizer.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanofi-Aventis, investiţie de 700.000 euro într-un nou centru de distribuţie de farmaceutice Grupurile Sanofi-Aventis şi FM Logistic au inaugurat vineri, în comuna Chiajna (jud. Ilfov), noul centru de distribuţie a medicamentelor comercializate de către grupul Sanofi-Aventis România, prin intermediul căruia se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în ţara noastră...
Sanofi-Aventis lansează o ofertă ostilă de 18,5 miliarde dolari pentru preluarea Genzyme Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, cel mai mare jucător pe piaţa românească de medicamente, a lansat luni o ofertă ostilă pentru preluarea companiei americane de biotehnologie Genzyme, motivând această ofernsivă prin refuzul Genzyme de a se angaja în 'discuţii constructive', transmite Reuters...
Medicamentele contrafăcute, o preocupare majoră a companiilor farmaceutice Paris, 16 mai /Agerpres/- Contrafacerea medicamentelor a devenit o preocupare majoră pentru laboratoarele companiilor farmaceutice, care încearcă să-şi intensifice colaborarea cu guvernele pentru combaterea acestui fenomen aflat în creştere constantă şi care implică o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii...
AstraZeneca pusă sub acuzare într-un caz de corupţie din Serbia Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a primit o acuzaţie penală de la autorităţile sârbe, ca parte a unei anchete care se extinde, privind o presupusă mituire de companii farmaceutice din Serbia. Grupul a declarat că a depus obiecţii juridice la instanţele de judecată cerându-le să renunţe la...
Schimb de experienţă româno - francez în domeniul situaţiilor de urgenţă O delegaţie a Brigăzii de Pompieri din Paris efectuează, în aceste zile, o vizită în România pentru un schimb de experienţă în domeniul misiunilor de salvare şi acordarea primului ajutor pentru cazuri de urgenţă.
AstraZeneca respinge cea mai recentă ofertă de preluare din partea Pfizer, de 106 miliarde de dolari Conducerea grupului farmaceutic AstraZeneca a respins categoric oferta îmbunătăţită a companiei americane Pfizer şi a descris-o ca fiind inadecvată, transmit AP şi Reuters.