Cele mai citite
 


Iaşi: A crescut numărul virozelor în ultima săptămână
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de gripă virală este în creştere în judeţul Iaşi, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi în baza datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, miercuri, presei că la nivelul judeţului, în ultima săptămână, s-au înregistrat 7.734 de cazuri de viroze, cu 460 mai multe faţă de prima săptămână a lunii februarie. Dintre acestea, doar 257 de persoane au rămas internate în spital.

În schimb, susţine Voicescu, în aceeaşi perioadă a scăzut numărul de internări. În ceea ce priveşte pneumoniile, au fost raportate 2.346 de cazuri faţă de 2.321 înregistrate în săptămâna precedentă.

Potrivit aceleiaşi surse, de la începutul acestui an, la Iaşi au fost confirmate 14 cazuri de gripă cu virusul AH1N1, dar niciunul în ultima săptămână.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A crescut numărul virozelor şi pneumoniilor Numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor înregistrate în judeţul Iaşi, în primele două săptămâni ale lunii, a crescut, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Iaşi: A crescut numărul persoanelor cu viroze respiratorii Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit din cauza virozelor respiratorii este în creştere, a declarat, miercuri, Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Iaşi: Cei 64 de copii de la Şcoala 17 s-au îmbolnăvit din cauza instalaţiilor sanitare, spun cei de la DSP Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au declarat, vineri, presei, că se infirmă suspiciunea de toxiinfecţie alimentară în urma anchetei epidemiologice făcute la Şcoala 17 - 'Ion Creangă', din municipiul reşedinţă, după ce 64 de elevi s-au îmbolnăvit de de gastro-duodenită.
Iaşi: Cinci cazuri confirmate de gripă tip AH1N1 Cinci persoane din Iaşi au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul gripal de tip AH1N1, în urma analizelor efectuate în laboratoarele Institutului ''Cantacuzino'' din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.