Cele mai citite
 


PC solicită reanalizarea de urgenţă a deciziei de reorganizare a spitalelor
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Conservator cere autorităţilor reanalizarea de urgenţă a deciziei de desfiinţare a unor spitale, într-o scrisoare deschisă semnată de liderul PC, Daniel Constantin, şi de deputatul Tudor Ciuhodaru, transmisă miercuri AGERPRES.
În scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, dar şi preşedintelui Curţii Europene pentru Drepturile Omului, Jean-Paul Costa, PC subliniază că sănătatea este o problemă de securitate naţională 'ce nu mai poate suporta amputările făcute de acest regim'.

'Se încalcă flagrant dreptul la sănătate prevăzut în art.34 din Constituţie, precum şi dreptul la asistenţă medicală în unităţi sanitare de stat, explicit precizat în art.47', se arată în scrisoarea deschisă.

Conservatorii propun, pentru eficientizarea sectorului medical, deblocarea posturilor în conformitate cu normativele europene, recunoaşterea medicinei de familie ca prioritate naţională prin acte normative şi un contract-cadru care să asigure accesul oricărui român la sănătate, dar şi alocarea a cel puţin 6% din PIB acestui domeniu.

PC acuză deturnarea fondului unic naţional al asigurărilor de sănătate 'în buzunarele câtorva proprietari de spitale' şi cere depolitizarea şi profesionalizarea managementului sanitar.

'Marea păcăleală a reformei sanitare începe cu desfiinţarea centrelor de înaltă performanţă din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi lăsarea a sute de localităţi fără spitale. După falsa descentralizare din 2010 nu am constatat reducerea aparatului birocratic al ministerului şi direcţiilor de sănătate publică, deşi acestea gestionează un număr de spitale de aproape opt ori mai mic', se susţine în scrisoarea PC.

Potrivit unei decizii a Ministerului Sănătăţii, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar 71 se vor desfiinţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor...
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.