Cele mai citite
 


Olt: Două femei au virusul gripei noi
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două femei din Olt, dintre care una însărcinată, au fost diagnosticate miercuri cu gripă pandemică, acestea fiind primele cazuri de gripă AH1N1 descoperite de la începutul anului în judeţ.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu, a declarat presei că miercuri au fost primite rezultatele analizelor, care au confirmat suspiciunile de gripă AH1N1 pentru două femei internate de mai multe zile în spital.

Este vorba de o femeie de 62 ani, din Slatina, internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Slatina, şi de o tânără de 17 ani, provenind din mediul rural, însărcinată în luna a şasea. Gravida este de două zile la Spitalul Nr. 1 Craiova pentru îngrijiri medicale.

Potrivit Gabrielei Gogiu, evoluţia stării de sănătate a celor două paciente este favorabilă.

Reprezentanta DSP Olt a menţionat că a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a stabilit că nici una dintre femei nu a intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu virusul gripei pandemice, nu s-au deplasat în afara localităţilor de domiciliu şi nici în alte judeţe.

'Deocamdată nu au apărut simptome care să determine suspiciuni de gripă AH1N1 la persoanele cu care au intrat în contact cele două femei', a mai spus Gabriela Gogiu în legătură cu rezultatele anchetei epidemiologice.

De la începutul acestui an, în judeţul Olt au fost raportate cinci cazuri de suspiciune de gripă AH1N1, diagnosticul iniţial fiind confirmat în două cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Olt: Femei suspecte de gripă pandemică, internate la Caracal O femeie în vârstă de 41 de ani şi alta în vârstă de 68 de ani, ambele din mediul rural, sunt internate la Spitalul Municipal Caracal cu suspiciune de gripă pandemică.
Olt: Unitatea de transfuzie a sângelui de la spitalul din Slatina este autorizată; la Caracal, în curs de autorizare Unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea a Spitalului Municipal Caracal este în evaluare în vederea obţinerii respectivei autorizaţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.
Prahova: Femeia diagnosticată cu gripa AH1N1, ţinută în viaţă de aparate Tânăra de 23 de ani care a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1N1 se află la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale acesteia.
Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I. - Evenimente medicale 2012 In perioada 16 - 20 mai 2012, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti - S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza...