Cele mai citite
 


Mehedinţi: Pensionarii sunt nemulţumiţi de reţinerea a 5,5% din pensii pentru asigurările de sănătate
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Sindicatului pensionarilor din Mehedinţi, Romulus Predescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că 25.000 de pensionari din judeţ, ale căror pensii depăşesc suma de 740 lei,vor protesta împotriva deciziei de diminuare a acestora.
Predescu a arătat că vârstnicii sunt nemulţumiţi de faptul că li se reţine din pensii, fără să fi fost consultaţi sau să li să ceară acordul, 5,5 % drept contribuţii la fondul de sănătate.

'Am început să depunem contestaţii la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Mehedinţi prin care solicităm sistarea respectivelor popriri pe care le considerăm ilegale. Dacă în 45 de zile acestea nu vor fi soluţionate favorabil ne vom adresa justiţiei şi vom organiza acţiuni de stradă', a afirmat Predescu.

La rândul său, directorul CJP Mehedinţi, Constantin Matei Lăpădat, a arătat că pensionarii au dreptul să depună contestaţii şi sesizări, dar în cazul de faţă, fiind vorba de un act normativ, nimeni nu poate să suspende reţinerile în cauză, pensionarii riscând astfel să nu mai beneficieze de asistenţă medicală gratuită.

Din cei aproximativ 80.000 de pensionari din judeţul Mehedinţi, 25.000 primesc lunar fiecare pensii de 740 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Măsuri de protecţie socială şi de asistenţă medicală pentru pensionari, pe perioada caniculei Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Mehedinţi vor avea, în perioada care urmează, întâlniri zonale cu reprezentanţii primăriilor, cu directorii unităţilor de învăţământ, cu şefii posturilor de poliţie şi ai serviciilor deconcentrate pentru asigurarea, mai ales în comunităţile rurale, a unor...
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Asistenţă medicală pentru mehedinţenii din Clisura Dunării Prefectul Ion Mîţu a solicitat, marţi, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi să transfere temporar la Primăria comunei Şviniţa o autosanitară care să asigure servicii de asistenţă medicală cetăţenilor din localităţile situate în Clisura Dunării.