Cele mai citite
 


Dezbatere privind ordonanţa de urgenţă privind suplimentele alimentare şi produsele obţinute din plante
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind suplimentele alimentare şi produsele obţinute din plante ar trebui reanalizat, susţin reprezentanţii producătorilor.
Potrivit acestora, proiectul de act normativ a fost retras de pe site-ul Ministerului Sănătăţii, după ce fusese supus dezbaterii publice. Documentul prevede că produsele pe bază de plante medicinale să fie notificate la Ministerul Agriculturii, iar cele pe bază de minerale şi vitamine la Ministerul Sănătăţii. În plus, publicitatea şi marketingul vor fi aprobate tot de Ministerul Sănătăţii.

Producătorii de suplimente alimentare sunt nemulţumiţi de faptul că nu mai au voie să inscripţioneze nicio recomandare medicală, iar cei care doresc să facă acest lucru trebuie să depună documentaţia necesară la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor medicale, ceea ce presupune costuri suplimentare foarte mari.

Producătorii de suplimente naturale spun că, dacă până pe 31 mai nu îşi înregistrează toate produsele după noile reglementări, vor trebui să le retragă de pe piaţă.

Prof.dr. Gh. Mencinicopschi susţine că există bolnavi şi nu boli, iar pentru fiecare bolnav există un anume tratament individualizat. Acesta a făcut referire şi la faptul că pentru a preveni oamenii trebuie să aibă o viaţă sănătoasă, cu o dietă sănătoasă, deci alimentele sunt medicamente.

În opinia sa, regulamentul numărul 124 din 2006 al UE poate fi negociat aşa cum au făcut şi alte ţări.

'Am conceput o scrisoare adresată Comisiei Europene care a generat regulamentul care interzice inscripţionarea medicală. Aşteptăm răspuns. Se cunoasc de mii de ani virtuţile terapeutice ale legumelor şi fructelor, este demonstrat' a subliniat prof. univ dr. Mencinicopschi.

La rândul său, Ovidiu Bojor, preşedintele Patronatului Planta Romanica spune că 'se duce o luptă agresivă din partea unor mari concerne de medicamente împotriva terapiilor naturiste şi a suplimentelor alimentare'.

Reprezentanţii producătorlor de produse naturiste au făcut cîteva observaţii asupra proiectului de ordonanţă şi aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul privind Directiva serviciilor medicale transfrontaliere, publicat sâmbătă pe site-ul Ministerului Sănătăţii Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind transpunerea Directivei europene a serviciilor medicale transfrontaliere va fi pus sâmbătă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri ministrul Eugen Nicolăescu la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România...
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Proiect de ordonanţă: ANAIS, o nouă structură în subordinea MS care se va ocupa cu implementarea proiectelor finanţate de UE Ministerul Sănătăţii propune înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate (ANAIS) care se va ocupa cu implementarea proiectelor finanţate de Uniunea Europeană prin fonduri structurale, după cum prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind restructurarea organizatorică a...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Proiect de ordonanţă: Ministerul Sănătăţii va avea 255 de posturi şi opt autorităţi regionale în subordine Ministerul Sănătăţii se va organiza într-o structură cu 255 de posturi, iar în subordinea sa vor funcţiona opt autorităţi regionale de sănătate publică, cu personalitate juridică, se arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind restructurarea organizatorică a unor componente din sistemul de sănătate...
Producătorii de ţigarete amendează proiectul de ordonanţă privind transpunerea Directivei tutunului Prevederile din Proiectul de Ordonanţă pentru transpunerea Directivei tutunului deschid calea unor reglementări excesive, generatoare de prejudicii extreme, precum atingeri grave ale drepturilor de proprietate intelectuală ale titularilor de mărci sau afectarea drastică a concurenţei, şi sporesc inc...