Cele mai citite
 


Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională VII Centru, Simion Creţu, a declarat, miercuri, la Sfântu Gheorghe, că proiectul depus de Consiliul Judeţean Covasna a fost declarat eligibil, iar după semnarea contractului de finanţare va urma o licitaţie internaţională pentru desemnarea executantului.

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe este cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna, are 25 de secţii şi tratează anual circa 24.000 de pacienţi.

În urmă cu aproape patru ani, clădirea principală a intrat în reparaţii capitale după ce specialiştii au avertizat că structura de rezistenţă a acesteia este şubredă şi nu mai rezistă la un cutremur de intensitate medie. Deocamdată a fost finalizat un singur corp de clădire, cu cinci etaje, în care s-au investit 5,3 milioane de lei alocate din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii. Următoarea etapă vizează consolidarea corpului B al clădirii, unde lucrările au început deja la nivelul parterului.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, Ministerul Sănătăţii va asigura în acest an 3,5 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de consolidare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.