Cele mai citite
 


Călăraşi: Mai mulţi angajaţi ai SJU vor să plece la lucru în străinătate
joi, 17 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste zece angajaţi ai Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi se pregătesc să plece definitiv la lucru în alte ţări din Europa.
'În ultimul timp ne confruntăm, pe lângă lipsa medicilor, şi cu tendinţa personalului mediu de a părăsi unitatea. Avem deja peste 12 persoane gata să plece. Aşteaptă doar semnalul din diverse ţări din Europa în care vor lucra' a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi, dr. Victor Verinceanu.

Potrivit acestuia, dacă până acum cadrele medicale optau pentru încheierea contractelor pe durată determinată de minim trei luni cu unităţi medicale din alte ţări, acum optează să plece definitiv.

Totodată, referitor la această situaţie, liderul Sindicatului Integrarea - filiala Călăraşi, Nicolae Paraschiv a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că sunt mulţi colegi de-ai lui din spital care vor să plece pentru că au ajuns într-o situaţie critică din cauza salariilor mici şi a datoriilor către bănci, fiind nevoiţi să caute bucăţi de fier rămase prin curtea instituţiei şi să le predea la punctele de colectare a deşeurilor pentru a-şi lua o pâine.

'Majoritatea, la orice discuţie spun că vor să plece în afară dacă ar găsi unde', a mai susţinut liderul de sindicat, Nicolae Paraschiv.

Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are aproximativ 900 de angajaţi dar cu toate acestea în anumite secţii personalul medical este insuficient.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protest spontan la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi Cadrele medicale şi personalul auxiliar de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi au declanşat miercuri un protest spontan la locul de muncă şi reclamă faptul că li s-au diminuat salariile în mod nelegal cu sume cuprinse între 200 şi 300 de lei.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Călăraşi: Lipsa medicilor anestezişti, o problemă pentru Spitalul judeţean Spitalului de Urgenţă Judeţean se confruntă cu o mare problemă cauzată de lipsa medicilor anestezişti, transmite corespondentul AGERPRES.
Călăraşi: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în faţa instituţiei Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi au întrerupt activitatea, miercuri după-amiază, protestând în faţa instituţiei în semn de nemulţumire faţă de reducerile salariale.
Comunicat de presă - Conferinţa naţională 'Hemoragia sistemului medical din România - de ce ne pleacă medicii?' Nemulţumirile medicilor şi soluţiile pe care le-au propus în cadrul Conferinţei Naţionale de la Călăraşi